Konsekvent afvisning af Sø-Terrorister på Færøerne

Konsekvent afvisning af Sø-Terrorister på Færøerne

Afvisningen af den hollandske miljøorganisation Sea Shepherd, sker ifølge de færøske myndigheder, i henhold til udlændingeloven og tager udgangspunkt i hensynet til den offentlige ro og orden.

Sea Shepherd skibet Bob Barker og dens besætning, fik den kolde skulder af den færøske befolkning og myndigheder, da skibet lagde til kaj mandag den 24. august i Tórshavn på Færøerne.

Aktivisterne har tidligere i år brudt loven på Færøerne

Det er Sermitsiaq.ag der på deres nyhedsside fortæller, at Sea Shepherd allerede tidligere på året havde haft et møde med det lokale færøske politi, hvor reglerne for deres tilstedeværelse og opførsel i forbindelse med grindefangsterne på Færøerne, skulle foregå efter specielle retningslinjer. Disse regler og retningslinjer blev brudt i august måned, da fem Sea Shepherd medlemmer blev dømt for utidig indblanding og forsøg på at saboterer en grindejagt. De blev dømt i henhold til den færøske Grindelov.

Derfor gik færøske toldmyndigheder samt politiet om bord på Bob Barker mandag formiddag, da skibet fra den hollandske miljøorganisation lagde til kaj. Meddelelsen til Miljøorganisationen var klar og entydig. I skal være ude af Færøerne inden midnat den 24. august 2015 eller som minimum uden for 12 sømile grænsen. Trods protester og Sea Shepherd forsøg med ad juridisk vej at få lov til at blive, godt hjulpet af den færøske advokat Jógvan Páll Lassen, lykkedes det ikke for ”søterroristerne”, som de kaldes på Færøerne, at få lov at blive i landet.

Det hollandske miljøaktivistskib Sea Shepherd har anket afgørelsen, men har fulgt forbuddet om indrejse og Bob Barker befinder sig nu nord for Færøerne, tæt fulgt af det danske inspektionsskib Triton fra det danske søværn, som i givet fald miljøfolkene ikke følger indrejseforbuddet, straks kan træde til.