Står det til DTU´s fødevareinstitut, vil man i en ikke så fjern fremtid, opleve det samme som man ser idag i Østen, hvor reb på reb fulde af tangplanter og som dyrkes under havoverfladen, ligge kystnært langs de danske kyster.
Et forskningsprojekt finansieret af Innovationsfonden, sætter fokus på dyrkning af tang i og omkring Danmark. For mens landbrugsjorden er ved at være fyldt, så er vores havområder stadigt tilgængelige, når det drejer sig om at dyrke afgrøder under vandet. Specielt tang er velegnet til denne form for dyrkning. Tang er næringsholdige og indeholder bioaktive stoffer, som efterspørges af industrien til fremstilling af fødevarer og kosmetik. det er stoffer som antioxidanter, protein, polysakkarider og mineraler.
Danske og udenlandske forskere dyrker i disse år tang og udvinder dets bioaktive stoffer på en naturskånsom og miljørigtig måde, for at udvinde disse til brug indenfor foderfremstilling og som ingredienser i fødevarer og i kosmetikindustrien.
Der samarbejdes worldwide med eksperter og med DTU´s Fødevareinstituts forskningsgruppe for bioaktive stoffer – analyse og anvendelse, i udnyttelse af de nye ressourcer, som er tang og alger.
Du kan læse hele artiklen fra DTU.dk her