KNAPK anklager Naalakkersuisut for løftebrud i fordelingen af makrel-licenser
Meldingen fra fisker- og fangerorganisationen KNAPK er klar.

KNAPK anklager Naalakkersuisut for løftebrud i fordelingen af makrel-licenser

Meldingen fra fisker- og fangerorganisationen KNAPK er klar. De mener at de store bliver forkælet og de mindre bliver snydt og derfor kalder de fordelingen af årets makrelkvote i direkte modstrid med de politiske udmeldinger og intentioner om, at flere skal have del i makrelfiskeriet.

 

Kvoten er fuldstændigt forfejlet, for den er nemlig blevet tildelt de veletablerede selskaber og deres datterselskaber, skriver Sermitsiaq.ag på sin nyhedsside. (red. artiklen kan læses her).

 

Til Sermitsiaq.ag siger Tønnes Kaka Berthelsen som direktør for KNAPK og formand for KNAPK’s pelagiske gruppe, at det siddende Naalakkersuisut med Siumut i spidsen, i flere omgange har været fortaler for at sprede ejerskabet af fiskeressourcerne mere og bedre, end tilfældet er i dag. Ligeledes er én af Fiskerikommissionens primære opgaver, med absolut førsteprioritet, at kigge nærmere på dette.

 

Men KNAPK tøver og har svært ved at genfinde sine mål, skriver Sermitsiaq.ag videre og henviser til den nuværende makrelsæson, hvor det blev besluttet af Naalakkersuisut af den samlede kvote skulle lande på 59.729 tons og at de skulle fordeles blandt de ældste selskaber. Hvilket betød, at mindre grønlandske selskaber blev holdt udenfor makrelfiskeriet, konstaterer KNAPK, der mener det bør have den konsekvens, at rette vedkommende der rådgiver Naalakkersuisut med dens slags, istedet burde fyres for at lave så stor forskelsbehandling mellem de større og mellemstore fiskeriselskaber.

 

De vrede KNAPK repræsentanter henviser til at Naalakkersuisut istedet bedre burde instruere sine embedsmænd i, bedre at føre politikken ud i livet.