Islandske fiskere forventer kort lodde sæson

Islandske fiskere forventer kort lodde sæson

“*Vi ankom natten til fredag til, de lave område ved Hjaltlandseyjar udenfor Shetlandsøerne, og fik straks sidt slør på ekkoloddet. sådan har det været hele dagen, hvilket vil sige der er lodde i området, men de står desværre i meget spredte stimer. vi er fem skibe*,« fortæller fiskeskipper Albert Sveinsson om bord på Vikingur, der søger efter lodde lige nu.

Alt tyder på, at dette vil være en kort lodde sæson. Den islandske kvote er på kun 100.000 tons og det internationale Havforskningsinstitut har anbefalet, at der ikke bør være nogen stigning i kvoten for denne sæson. Ifølge HB Grandi´s pelagiske flådechef, Vikingur og Venus har begge skibe ca. 18.000 tons til deling, mellem sig.

Den islandske fiskeskipper fortæller videre, »at der har været meget dårligt vejr på fiskepladserne i dag, med kraftig Nordlig vind og en høj sø, ville de gerne have haft en mere positiv vejrprognose

Vi har hørt, at nordmændene fisker SydØst for Stokksnes på Island, og har haft et nogenlunde fiskeri, men lodden i dette område, har været meget små, tidligere på ugen

Et par islandske fartøjer, har også fisket i området, men heller ikke her gav det noget nævneværdigt resultat. Forventningerne til et bedre fiskeri efter lodde, kommer først, når lodden samler sig i stimer på de mere lavtliggende grunde, ud for Island. Tilgengæld kan tingene ændre sig lynhurtigt, for det kræver bare ét enkel tidevand, før fiskeriet bliver bedre og mere indbringende.