Islandsk skibsdesigner præsenterer ny høj-effektiv fabriks-trawler
Det er det Islandske skibdesignfirma Skipasýn ehf., der har udviklet design og tegning over en 66 meter lang fabriks- og frysetrawler,

Islandsk skibsdesigner præsenterer ny høj-effektiv fabriks-trawler

Det er det Islandske skibdesignfirma Skipasýn ehf., der har udviklet design og tegning over en 66 meter lang fabriks- og frysetrawler, der ifølge kontrakten bliver det første skib af typen P6616 N.

»Baldvin Njálsson«, som skibet skal hedde, er bestilt af fiskeselskabet Nesfiskur på Island. Skibet forventes færdig i slutningen af 2021 og vil formentlig begynde fiskeriet allerede i starten af 2022.

Skibet skal bygges på det spanske værft Armon shipyards Vigo S.A. og vil skille sig ud fra rækken af lignende designs, på grund af skibets helt unikke operationelle og produktionsmæssige egenskaber.

Der er anvendt “Construction-Friendly Design” hvilket giver økonomiske fordele samt reducering af byggeomkostningerne. Denne praksis er tidligere anvendt i forbindelse med design-løsninger i forbindelse med byggeriet af en 50 meter trawler. Det er brændstofreducerende tiltag, med optimering af skrog-udformningen samt fremdrifts-systemmet der har gjort det muligt at reducerer diesel- og fuelforbruget med optil 30 til 40 procent, uden det påvirker fiskeriet.