I weekenden landede nye »Milton« i Hirtshals

I weekenden landede nye »Milton« i Hirtshals

Det var NH Svendborg Bugser A/S der havde fået til opgave, at slæbe den gule nordjyde, HG 236 »Milton« til Hirtshals fra det polske værft PTS Ltd. i Stettin.

Søndag brød den 22,5 meter lange slæbebåd »Egesund« bølgerne i dansk farvand og stævnede indtil Hirtshals Havn, med fiskeskipper Jan Woller´s nybygning »Milton« på slæb. En nybygning der de næste mange måneder, skal apteres, udstyres og udrustes af lokale nordjyske håndværkere.

Det nye fartøj bliver et kystfiskerfartøj på 16,99 meter, der blandt andet skal fange MSC-certificeret fisk, men hvor der også bliver mulighed for at rigge om til pilkefiskeri efter makreller i perioder.

Det smukke skib, hvor Skrogets linjer og det unikke design hurtigt får tankerne hen på et design af Vestværftet fra Hvide Sande, som også ganske rigtigt har stået bag tegningerne af den flotte kutter med den let genkendelige gule farve.

Den nordjyske skipper Woller, får nu fiskefartøjet tættere på, så det videre byggeri kan følges på nærmeste hold, når Hirtshals Yard i de kommende måneder skal koordinerer arbejdet omkring skibet og ifølge aftalen afleverer »Milton« allerede til juli, hvor skibet efter planen stævner ud på sit første fiskeri.