Hvide Sande sætter fokus på de videregående uddannelser

Hvide Sande sætter fokus på de videregående uddannelser

Fredag den 11. april afholder Hvide sande en lukket uddannelsesmesse for områdets skoler på Fiskeriets hus og arrangementet fortsætter søndag den 13. april i Hvide Sande auktionshal under Åben Havn, hvor blandt andet Aalborg Universitet – Esbjerg Campus deltager med informationer om videregående uddannelser indenfor de maritime fag.

Universitetsuddannelse i Vestjylland
Engang skulle man til Aalborg, Århus, Odense eller København for at tage en videregående uddannelse. Sådan er det ikke længere. Faktisk har man siden 1995 kunnet tage adskillige videregående uddannelser på Aalborg Universitet – Esbjerg Campus i Esbjerg.

Med afsæt i Esbjergs forvandlingssucces fra fiskerihavn til Danmarks største offshore havn indenfor olie og gas samt vindenergi har Esbjerg Campus specialiseret sig i uddannelser som f.eks. Offshore energi ingeniøruddannelsen. Uddannelsen er udviklet i tæt samarbejde med den klynge af energivirksomheder i Vestjylland og på Esbjerg Havn, der er beskæftiget indenfor offshore og vindenergi branchen.

Ifølge leder af Aalborg Universitet – Esbjerg Campus’ Energi Teknologi Sektion, Jens Bo Holm-Nielsen, Ph.D, gør de meget ud af, at deres studerende under deres studier hele tiden veksler mellem teori og praksis således, at de ude i virksomhederne får afprøvet deres teori i virkelighedens verden via projektarbejde eller praktikophold.

“Vores erfaring er, at de unge mennesker gennemfører deres uddannelse på nomineret tid og oftest går direkte ud i jobs,” udtaler Jens Bo Holm-Nielsen og uddyber: “Det tror vi skyldes, at vores studerende i højere grad end mange andre uddannelser får stiftet bekendtskab med branchen og får afprøvet deres teorier i virksomhederne indenfor offshore branchen.”

Det handler om at gøre folk opmærksomme
Aalborg Universitet – Esbjerg Campus deltager i Hvide Sande Åben Havn fredag den 11. april i et lukket arrangement for 120 unge mennesker i Ringkøbing-Skjern Kommune og søndag den 13. april, som er et åbent arrangement hvor alle interesserede kan deltage. Her vil de være at finde i Hvide Sande Auktionshal under den maritime job- og uddannelsesmesse fra kl. 10.00-14.00. – Det handler om at gøre folk opmærksomme på mulighederne for at tage en universitetsuddannelse i Esbjerg, hvor der er en relativ stor sikkerhed for beskæftigelse efterfølgende, forklarer Jens Bo Holm-Nielsen.

Den maritime uddannelsesdag i Hvide Sande fredag den 11. april og Hvide Sande Åben Havn søndag den 13. april arrangeres af Foreningen Havnen, Maritim-Viden, Hvide Sande Service Group og Holmsland Klit Turistforening og støttes økonomisk af Foreningen Havnen, Den Danske Maritime Fond, Hvide Sande Havn, Erhvervssamvirke Vest, Hvide Sande Fiskernes Fremtid, Hvide Sande Service Group, Danske Fiskers PO og Maritim-Viden.

.

Hvide Sande Åben Havn har årligt været afholdt siden 2007. Hvide Sande Åben Havn har til formål at formidle det maritime blå Danmark, Hvide Sande Havn, fiskeriet og selve byen. I forbindelse med Hvide Sande Åben Havn har man tidligere bl.a. fejret Fjordens Dag, Tyskerhavnens 100 års fødselsdag og sidste år færdiggørelsen af havneudvidelsen. I år afholdes Hvide Sande Åben Havn med fokus på de maritime erhverv: fiskeri, offshore vind og shipping med et lukket uddannelsesarrangement for 120 unge mennesker i Ringkøbing-Skjern Kommune fredag den 11. april og et åbent arrangement for hele familien søndag den 13. april.