Det lanceres nu i den danske detailhandel, da en norsk fiskeproducent nu kan levere frisk færdig- og vakuumpakket rå laks. Og dét i en kvalitet, som skal få de danske forbrugeres bekymringer om parasitter, til at forsvinde. For med de norske landopdrættet laks er fødevaresikkerheden helt i top.
Selv skriver den norske producent Salma, at de på deres topmoderne fiskefabrik i Bømlo i regionen Vestlands. Her har Salma udviklet deres egen metode til at kunne levere laks af højeste kvalitet – både til det norske og internationale marked. SALMA® laks fandt vej til norske butikshylder tilbage i 2007, og Bremnes Seashores har altid været en pioner inden for lakseopdræt og fiskekvalitet.
Siden starten har Salma forstået, at laksen skal have det godt, hvis den skal smage godt. De har en klar filosofi, når det kommer til fiskevelfærd, og den harmonerer godt med myndighedernes retningslinjer. De samarbejder også med en række faglige instanser for at sikre, at laksen har det godt.
SALMA® er sashimis bedste ven
SALMA® lugter ikke som fisk og med god grund. Den skal kunne spises rå, i hele holdbarheden, og skal derfor være bakteriefri. Når arbejdsdagen starter på Bømlo, bliver medarbejderne sluset ind på fiskefabrikken. Efter desinfektion skal de have maske, hårnet og overalls på. Vores grundige regler for hygiejne overstiger Fødevarestyrelsens egne retningslinjer, og derfor vil der aldrig lugte af fisk, når du åbner en pakke SALMA® laks.
Dette tiltag fra den norske lakseproducent, kan måske være med til at få lidt flere danskere til at blive bare lidt bedre til at spise fisk – hver anden dansker svarer i en undersøgelse foretaget af Coop Analyse, at de gerne vil spise mere fisk.
Rå fisk kan indeholde parasitter, hvorfor al vildlaks skal enten tilberedes eller fryses ned inden brug. Når det kommer til opdrættede laks, er historien dog en helt anden, eftersom man har fuld kontrol over laksenes foder.
Den vakuumpakkede laks, der ifølge meddelelsen er af »sashimikvalitet«, findes allerede nu i 115 af Meny’s danske butikker.