Havnechef forlader veldrevet Havn

Havnechef forlader veldrevet Havn

Havnechef Leif Jensen fra Thorsminde Havn har efter næsten 30 år i faget, heraf 18 år som havnechef, valgt at søge nye udfordringer fra februar næste år.

Den nu afgående havnechef har gennem de senere år, været med til at ændre den tidligere statsejet Thorsminde Havn, til en kommunal selvstyrehavn og fået konsolideret havnen i den nye ejerform, med en pæn omsætning samt et fornuftigt overskud til følge. Havnen omsatte for 10,8 mio. kr. i 2015, med et overskud på 1,4 mio. kr.

Ny havnechef bliver Søren Kyndi (34 år), der allerede den 1. december 2016, sætter sig i stolen. Søren Kyndi har en professionsbachelor i maritim transport og er uddannet skibsfører samt maskinmester. Den unge svendborgenser er netop ved at afslutte en Cand. Tech uddannelse i maritim teknologi, som forventes afsluttet første halvdel i 2017, oplyser havnebestyrelsen i en pressemeddelse.

Den kommende havnechef har ligeledes praktisk erfaring som skibsfører som 2. styrmand i rederiet DS Norden A/S og han har desuden erfarring som næstkommenderende i Marinehjemmeværnets flotillen i Svendborg. Han har endvidere undervist kommende kystskippere og sætteskippere på Marstal Navigationsskole.

Det er således helt igennem en søens mand, der den 1. december i år afløser den erfarne Havnechef Leif Jensen, der vil følge den nye havnechef i en periode på ca 2 måneder, indtil den 31. janaur 2017, hvor Leif Jensen endeligt fratræder sin stilling.

Den endelige dato for en reception for Havnechef Leif Jensen, vil blive offentliggjort senere.

kilde: Thorsminde Havn

FiskerForum.dk