Groft hærværk på trawler ved højlys dag

Groft hærværk på trawler ved højlys dag

Hærværket er sket på SØ 10 Simaru Granlund, der for tiden ligger i Hvide Sande Havn, som har haft ubudne gæster om bord torsdag eftermiddag.

Det var en lokal fisker der ved godt syttentiden undrede sig over, at den 17 meter lange trawler, lå og huggede med stævnen oppe i stenene udfor kajen ved Hvide Sande Skibssmedie i Nordre bassin i Hvide Sande.

Hensynsløs og omfattende ødelæggelse i styrhuset

Da han kom om bord, kunne han konstatere, at alt i styrhuset var ødelagt. Ledninger og kabler var skåret over med kniv og nedstryger. Der var blodspor overalt, så hærværksmanden er skadet under udførelsen af sit ugerning, men havde trods dette fortsat sin hærgen i styrhuset, ved også at fyre en pulverslukker af i el-skabene, så der nu forestår et større rengørings og reparationsarbejde.

De omfattende skader umuliggjorde at motoren kunne startes, så Redningsstationen i Hvide Sande blev tilkaldt, så de kunne bugsere trawleren på plads igen og få nye fortøjninger på, da de gamle var skåret over.

Skipper Jens Granlund siger til FiskerForum, ”jeg blev ringet op kl. 17.21, hvor jeg lige var kommet hjem efter sidste tur. Her fik jeg beskeden om, at der var begået hærværk på båden, Jeg sprang med det samme i bilen igen og mødtes med politiet om bord. De gik det hele igennem og tog en del bevismateriale med. Men det er forbandet, for nu kommer vi sikkert til at ligge ved kaj en lille uges tid, før vi igen kan komme på fiskeri.”

Jens Granlund fortæller videre, at når kriminalteknisk afdeling fra Aarhus har gjort deres arbejde færdigt i løbet af fredagen, tager Skadeservice over, hvorefter Vest El samt HSR Hvide Sande kan komme til at reetablere ledningsnettet samt erstatte de ødelagte instrumenter om bord.

Stop hærværksmanden

Har nogen observeret noget usædvanligt eller set personer omkring kajen ud for Hvide Sande Skibssmedie torsdag mellem klokken 15.00 og 17.30, bør man kontakte politiet, så den eller de skyldige kan blive stoppet, inden det går ud over andre skibe i havnen.

FiskerForum.com