Lørdag den 15. oktober åbner et kæmpetelt på Pakhustorvet i Nykøbing Mors, hvor der serveres østers- og muslingedelikatesser til østerspremieren, af de mest erfarne og kyndige kokke udi faget.
Sløret er nu løftet for, hvilke gourmetkokke, der med to forskellige retter hver, skal forkæle smagsløgene til årets premiere i Skaldyrshovedstaden. Oplev deres erfaring og inspirerende retter fra nogle af Danmarks bedste restauranter, når de præsenterer et bredt og nuanceret udbud af delikate Østers- og Muslingeretter.
De seks udvalgte gourmetkokke i år er:
- Peter Bønding, Pakhuset
- Jens-Peter Skov Sallingsund Færgekro
- Michael Thinggaard Hotel Thinggaard
- Christian Cook Jensen, Restaurant Pakhuset i Skagen
- Michael Michael Nygaard Sørensen, Leder af kantinerne på Odense Universet
- kokketeamet Ulrik Jensen og Dorte Katrine Brodersen, fra XOTC i København. Se deres flotte kreationer her.
DM i Champagnesabling og Østersåbning
Vær med når der er god stemning i teltet, hvor deltagerne kæmper om titlen, og vær med når Danmarksmesteren i Østersåbning og Champagnesabling kåres.
Grib chancen til Wine & Dine
Igen i år bliver der mulighed for fredag den 14. oktober fra klokken 18.00 på Pakhustorvet i Nykøbing Mors, at bestille en eksklusiv helaftensmiddag, med retter tilberedt af Michelin-stjernekokken Anita Klemensen fra blandt andet Den Røde Cottage og af gourmetkkken Jens-Peter Skov fra Sallingsund Færgekro. Aftenen byder på velkomstdrink, snacks, 5-retters gourmetmenu med vine, kaffe, indslag af kokkene og champagneshow. Glæd jer.
Eller bliv stjernekok for en aften
På Skaldyrscentret i Nykøbing Mors arrangeres der om fredagen den 14. oktober mellem klokken 17.00 og 22.30, en gastronomisk nydelse ud over det sædvanlige. Vi kokkerer i Dansk Skaldyrscenters køkken under vejledning af en kyndig kok og med hovedfokus på skaldyr. Menuen sættes sammen i forhold til råvarene. Der bliver tilberedt i hold og nydes efterfølgende i fællesskab hvor vi smager og sammenligner resultaterne.
Lørdag og søndag bliver der Østerssafari
Så iført waders og en spand, går jagten ind på de værdifulde østers i Fjorden, med start fra Skaldyrscentret i Nykøbing, mellem klokken 10.00 og 12.30, hvor man under kyndig vejledning samler sine østers ind og efterfølgende får mulighed for at tilberede og smage på egen fangst. Husk skiftetøj og håndklæde, Skaldyrscentret stiller waders til rådighed.