God opstart for JC vod og trawl i Strandby

God opstart for JC vod og trawl i Strandby

På mindre end halvanden måned, har det nystartede og lokale vodbinderi JC Vod og Trawl i Strandby, fået etableret sig med tre mand og en god ordrebog.

Med opstarten i det tidligere vodbinderi på adressen Sønder Havnevej 28, rummer lokalerne her for Jesper Christensen indehaver af JC Vod og Trawl, en masse nostalgi og historie.

Her var han tidligere ansat ved Strandby – Frederikshavn Vodbinderi, som i 1992 havde etableret sig i lokalerne Sønder Havnevej 28, dengang som nu, med flere ansatte og en god aktivitet.

Den blot 20 årig unge mand Jesper Christensen trådte ind på den arbejdsplads, som han knapt 7 år senere forlod. Men uden at vide det og i et af livets små pudsige sammentræf, for næsten en generation senere (26 år), træde ind igen, denne gang som selvstændig vodbinder i de selv samme lokaler. Lokaler hvor han selv havde haft sine første år som fuldt udlært vodbinder. Sådan er verden så forunderlig og faget samt erfaringen som vodbinder har nu fulgt Jesper Christensen i rigtigt mange år nu.

Tæt kontakt til fiskerne

Den seneste måned har netop været præget af Jesper Christensens ønske og forhåbning om en tæt og mere personlig betjening af kutterejerne. Fiskere der med store og små opgaver, kommer ind og snakker en løsning igennem med Jesper, inden der investeres. »Vi får en god snak om alt mellem himmel og jord, men selvfølgelig også det rent faglige,« kommer det smilende fra Jesper.

Jesper forklarer videre til FiskerForum.dk, »Det er en blanding af forskellige ting vi løser, både til små og mellemstore fartøjer. Vi har lige afleveret to nye hummertrawl og skal igang med to yderligere. Dette plus en del reparationer, som vi får flettet ind i produktionen, har givet den ordre-tilgang som passer ind til vores bemanding. Så der er rigeligt at give sig til.«

Tobis sæsonen står for døren, og allerede nu kan de tre på vodbinderriet mærke en støt stigende interesse for at få klargjort grejerne, så man kan være klar til at rigge om til tobis i starten af april. Heldigvis er der stadig tid til en ekstra snak om fiskeriet, hvor Jesper holder sig ajour med hvad der rører sig og hvad der foregår på søen. Allerede nu ved Jesper, at forventningerne til de kommende kvoteanbefalinger for tobis, måske kommer til at ligge lidt lavere end sidste år og det kan da slet ikke måle sig med nordmændenes forventninger. Her har kvoterådene været over sidste års første kvoteudmelding. I Danmark venter vi fortsat på de endelige kvotemål.

Dialogen og snakken med fiskerne, knytter Vodbinderiet tættere til fiskerne, hvilket er et mål i sig selv for Jesper. »Vi er ikke så store i branchen som andre, men vi har den tætte personlige dialog og kontakt, med en meget nærværende service, som kun et firma i vores størrelse kan yde.«

Det er simpelthen en gammel drøm der er gået i opfyldelse for Jesper. Med foden på eget dæk i Vodbinderiets gamle bygninger, har den 49 årige Jesper´s mange år i branchen, været en ballast fagligt, der idag har givet modet til i 2018, at springe ud som selvstændig Vodbinder i Strandby.

JC Vod og Trawl, Sønder Havnevej 28, Strandby telefon: 9812 8949 og mobil 2049 8949.

FiskerForum.dk