Tun er næsten blevet hverdagskost på fiskeauktionen i Skagen, hvor man forleden modtog hele to tun på henholdsvis 220 kg og 160 kg, fanget af en svensk båd GG 206 »Ahlma«.
Edvin Jensen fra Skagen Fiskeauktion oplyser at den største tun indbragte 182,- pr. kilo og den lidt mindre tun gav 185,- pr. kilo, så det var en glad skipper og besætning, der således for to fisk, kunne lægge yderligere knapt 70.000 kroner oveni afregningen.
Èn af køberne var ejeren af Restaurant Arken i Køge, Linné Sommer. En køber der ikke er helt ukendt med forholdene på Skagen Fiskeauktion, da Linné selv stammer fra Skagen og tidligere har arbejdet som Caféchef på Pakhuset i Skagen.
Hun fortæller til Skagen Avis, at det er den tredje tun på over 200 kg hun har købt, men dog den første som er købt i Skagen.
Den aktive restaurantejer flyttede for små otte år siden til den Sjællandske havneby Køge, hvor hun åbnede Restaurant Arken, der ikke kun er kendt for at have Danmarks største fiske- og skaldyrsbuffet, men også bygningsmæssigt afviger fra normalen, med Restaurant »Arken«, der tager udgangspunkt i skibsbyggerfaget og hvor man finder både et øvre og nedre dæk i Restauranten, forbundet med en lejder samt udvendig kommandobro. Et hyggeligt og atmosfærefyldt spisested, flot dekoreret med skibssymboler og Galionsfigurerne, der bringer gæsterne i den rette stemning sammen med det aktive havnemiljø, som er restaurantens nærmeste nabo.
Gæster til Restauranten kan i de kommende dage glæde som over »En bid af Skagen« i form af lækkert tunkød, tilberedt efter Linné´s bedste kulinariske evner. Velbekomme og velkommen til Restaurant »Arken« på Køge Havn.
Du kan læse hele historien på Skagen Avis her.