Følg en ældgammel norsk tradition om fiskeri på Lofoten direkte på net-tv

Følg en ældgammel norsk tradition om fiskeri på Lofoten direkte på net-tv

Klokken fem torsdag morgen starter VGs maratonsending fra Lofoten, hvor man for første gang kan følge fiskeriet efter ”Skrei” direkte på VGTV.

Journalisterne fra VG.no Thor Harald Henriksen og Tor-Hartvig Bondø, har denne torsdag overvundet deres vandskræk og fyldt sig med søsygepiller og andet godt, for at være i stand til på direkte net-tv, at rapporterer fra den ældgamle norske tradition med at fiske den gydemodne torsk (Skrei), som hvert år trækker titusinde håbefulde og forventningsfulde fiskere til Lofoten.

Fiskeriet fra Lofoten er ofte afbildet som et glansbillede og fortællingerne bliver kun bedre og bedre år for år, men virkeligheden kan være en ganske anden. Som nu, da de to journalister var med ude på prøvesejlads og sætter garnene, med den 50 fod store fiskekutter ”Vareid” , inden udsendelsens start torsdag morgen kl. 5.00.

Dagen før blæste der kun en jævn til stærk vind, med stormstyrke i vindstødene, så måske bliver morgen dagens fiskeri en stor overlevelsestur for fiskerne og måske især for journalisterne.

Det forventes at over 1200 fartøjer vil fiske i området i år og at sidste års fangster, som var på i alt 62.000 tons Skrei, vil blive slået i år.

Klik ind på VGs net-tv herhttp://direkte.vg.no/studio/lofotfiske2014 – og oplev fiskeriet direkte.

Bemærk: når den direkte udsendelse er afsluttet, vil dette link gå i sort, så husk at klikke ind torsdag den 27. marts 2014 mellem klokken 05.00 og 17.00.