Fiskeolie øger hjernens størrelse og beskytter mod Alzheimers

Fiskeolie øger hjernens størrelse og beskytter mod Alzheimers

Forsker James V Pottala fra the University of South Dakota in Sioux Falls, siger i en undersøgelse om Omega-3 fedtsyre, at det er godt for hjernen og at det fås gennem en varieret kost med blandt andet fisk.

En ny undersøgelse har hævdet, at spise flere fisk kan hjælpe dig med at øge din hjernes størrelse og beskytte mod alvorlige sygdomme som Alzheimers.

Ifølge undersøgelsen, vil folk der har et højere niveau af omega-3 fedtsyre i kroppen, forventes at have en større hjerne når de bliver gamle og at disse forbindelser vil være med til at bevare hjernens sundhed i helt op til et par år ekstra.

Fiskeolie som kosttilskud
En af de første og mest tydelige tegn på Alzheimers sygdommen, er en mindre hjerne volumen, som ligeledes er et begyndende alderdomstegn.

Forskerne fra universitetet i South Dakota gennemførte en undersøgelse af 1.111 kvinder, hvor gruppen blev testet for Omega-3 fedtsyrer i de røde blodlegemer, over en periode på otte år. Herefter kom kvinderne i en MR-scanning og hvor de fik målt deres hjernes volumen. Kvindernes alder var på undersøgelsestidspunktet 78 år i gennemsnit. Ved scanningen blev det konstateret, at kvinder med et højere niveau af omega-3 fedtsyrer også havde en større hjerne masse.

Spis fisk og få en større hjerne

Undersøgelsen er blevet offentliggjort i Neurology, det medicinske tidsskrift for American Academy of Neurology.

Test din hjerne og forøg den ved samme lejlighed.