Fiskefabrik pakker fisk om – genfryser og forlænger datoen ulovligt
Den anklagede fiskefabrik er Bjerrefisk på Fiskerihavnsgade i Frederikshavn, der nu af Fødevarestyrelsen sigtes for at pakke frosne laks om.

Fiskefabrik pakker fisk om – genfryser og forlænger datoen ulovligt

Det er en nordjysk fiskefabrik, der nu har fået deres elitesmiley suspenderet, efter en anonymt tip til Fødevarestyrelsen omkring ulovligheder på fabrikken.

Den anklagede fiskefabrik er Bjerrefisk på Fiskerihavnsgade i Frederikshavn, der nu af Fødevarestyrelsen sigtes for at pakke frosne laks om, hvor datoen er udløbet. Efterfølgende at dyppe dem i vand, for derefter at genfryse dem, samt forlænge datoen.

Det skriver Nordjyske.dk, efter at at fået aktindsigt i Fødevarestyrelsens kontrolbesøg hos Bjerrefisk A/S i Frederikshavn i juli måned 2019. Her blev det opdaget, at holdbarheden for 37 tons frossen fisk, blev forlænget med op til et år ekstra.

Det anonyme tips fik Fødevarestyrelsens kontrolafdeling til at reagerer omgående, da handlingsforløbet omkring ompakningen på fabrikken var så detaljeret og godt beskrevet, at det måtte være fra en person der har et godt lokalt kendskab til virksomheden. Vedkommendes navn er ikke kendt af Fødevarekontrollens rejseafdeling.

Det anonyme Tip har siden ført til adskillige besøg fra kontrollens side, som har medført bøder på ialt 45.000 kroner. Bøder der er givet for vildledning af slutbrugerne og ændring af holdbarhedsdato samt anvendelse af forkert autorisationsnummer på 37 tons fisk ialt.

Ifølge Bjerrefisk i Frederikshavn, var var dette en fejl og ikke en bevist handling. Fiskene var pakket ud af den oprindelige emballage og derefter placeret i bure i frostrummet. Efterfølgende er fisken fejlagtigt pakket i nye kartoner og fået etiketter, hvor den nye datomærkning var en fejl. Det skete, da helleflynderne blev pakket ud af den oprindelige emballage og placeret i bure i virksomhedens frostrum. Efterfølgende blev fiskene pakket i nye kartoner og påført etiketter med forkerte datoer.

14 tons chilenske laks har fået forlænget udløbsdatoen med 12 måneder

Kontrollen er ikke overbevist om virksomhedens forklaring, for ved samme kontrolbesøg, fandt man etiketter fra 14 tons chilenske laks i papaffalds-containeren. Fisk der på samme måde var pakket om og havde fået nye datoer og dermed forlænget deres »holdbarheden« med  yderligere et helt år.

Også her fik man én efter virksomhedens mening plausible forklaring, sammenblandede fisk og en fiskeriansvarlig der var på ferie. Men forseelsens karakter sammenholdt med det anonyme tip, har ikke fået chefen for Fødevarestyrelsens Rejsehold til at ændre mening.