Fiskedag i Thyborøn langede både friske våde fisk og Tørfisk over disken
På sådan en fiskedag i Thyborøn finder man ind til hjertet af vestjyderne, der med en vaskeægte vestjysk begivenhed, forener havet og fisken med fest og kultur på kajen.

Fiskedag i Thyborøn langede både friske våde fisk og Tørfisk over disken

Der var solskins-smil og rigtig højt humør hos de i hundredevis af turister og lokale, der havde fundet vej til Fiskedagsfesten og byfesten i Thyborøn. Det skriver TVMidtVest om den årligt tilbagevendende begivenhed, første lørdag i august, på Havnen i Thyborøn. Her blandes munter sang og musik, med velsmagende fisk og kolde drikke samt en fiskeauktion for alle.

 

På sådan en fiskedag i Thyborøn finder man ind til hjertet af vestjyderne, der med en vaskeægte vestjysk begivenhed, forener havet og fisken med fest og kultur på kajen. En begivenhed der samler familien, der sammen kan nyde musikken og stemningen, hvor børnene kan fange krabber eller lege i hoppeborg, mens de voksne hygger sig med en god fisk og lidt koldt til ganen.

 

Denne lørdag i august var ingen undtagelse, selv vejret viste sig fra sin allerbedste side og Fiskeauktionen over middag gik da også over al forventning. Det fik de to auktionarius’er fra det lokale band Tørfisk, Bent Bro og Anker Hvid, til samstemmende at sige, at indtægterne ved at sælge fisk til auktionen syntes langt højere, end det vi får for at spille,« kom det grinede fra dem begge efterfølgende. Hvilket meget godt symboliserede, at Fiskedagsfesten i Thyborøn er en dag, hvor alle kan more sig og samles uden af kede sig.

 

For det feststemte publikum, blev der efter fiskedagen sluttede kl. 15.00, spillet op til dans og underholdende musik med navne som Sussi og Leo og John Mogensen Jam samt Ole og Elo med Keinstein og Ugler i Mosen.

 

Sådan set kunne det næsten ikke blive meget bedre.