Det er politiken, der skriver om den tidligere kystfiskerfacilitator hos naturErhvervstyrelsen Kurt Krogsgaards ideer, om en mere direkte vej til danskernes middagsbord, når talen falder på frisk fanget fisk.
Som det er idag, kan man se det paradoks, at fisk fanget omkring Sjælland, køres i biler til auktionshallerne i Jylland, hvor den bliver solgt, for derefter måske at tage hele turen tilbage til Sjælland igen. Dette vil den tidligere kystfiskerfacilitator lave om på.
Kurt Krogsgaard arbejder derfor iøjeblikket på et nyt koncept under navnet Fiskeboden.dk, hvor det er meningen at oprette en ladsdækkende kæde af fiskeforretninger i de mindre havne også, hvor kystfiskerne i forvejen lander deres fisk. Herefter er det meningen at den lokale fiskeforretning, som er tilmeldt ordningen, tilbereder, filiterer og afsætter fisken til private fra lokalområdet, men også til restauranter og storkøkkener samt supermarkeder.
Ordningen skulle gerne sikre en bedre pris på fisken for forbrugerne, når nu fiskehandleren inddirekte slipper for at betale for unødig transport og auktionsomkostninger, og samtidig får fisken direkte fra kutter, til en betydelig billigere pris, påpeger Kurt Krogsgaard til Politiken. Han er netop ved at have en webplatformen på plads til det nye koncept.