FF Skagen har styrket sin position

FF Skagen har styrket sin position

Det mest avancerede laboratorium til analyser af fiskemel og fiskeolier fastslår Quality Director Klaus H. Kristoffersen efter en modernisering til 15 mio. kr.

Flere analyser, udvidet videnbank, styrket kvalitet og nye produkter i samarbejde med kunderne er blandt nogle af de fremskridt, som et udvidet laboratorium nu kan tilbyde kunder og andre samarbejdspartnere.

Det er moderniseret for 15 mio. kr. Et særligt omdrejningspunkt er fokus på den kæde af 20 essentielle aminosyreprofiler, der er kernen i proteinerne.

Eneste i verden

»Der er ingen andre i denne verden, der har det udstyr, som vi nu har til rådighed,« siger Quality Director Klaus H. Kristoffersen.

Som bekendt producerer FF proteinrigt tilskud til foder til opdræt af svin, fjerkræ, opdræts fisk, herunder laks, samt til petfood, det vil sige kæledyr som hunde og katte.

Samarbejde med kunderne

Med moderniseringen af laboratoriet er vi i stand til på et mere nuanceret niveau at samarbejde med kunder over hele verden om, hvad netop de ønsker og efterspørger til deres produktion. Der er f.eks. indkøbt avanceret udstyr i samarbejde med de kunder, som også gerne udvikler produkter sammen med os.

Analyser og ny viden

Med moderniseringen af laboratoriet og produktionen i Skagen er der ydeligere sat fokus på vor ambition om blandt andet reduktion af eventuelle pesticider. Det er muligt at dokumentere grænseværdier, der generelt er skrappere end de officielle myndighedskrav.

Vi er i stand til at gennemføre langt flere analyser end hidtil, og kan stort set, dokumentere og fjerne alle eventuelle pesticider, blandt dem plante og miljøgifte, med det nye laboratorieudstyr.

Den bank af viden, som vi opbygger, bidrager til at sikre og styrke kvaliteten, der i sagens natur er det overordnede mål i samarbejde med kunder og i forhold til myndigheder.