Færøerne: Rovfisken lange landes på den sydlige ende af Eysturoy

Færøerne: Rovfisken lange landes på den sydlige ende af Eysturoy

Færøerne: Rovfisken lange landes på den sydlige ende af Eysturoy

De færøske linefartøjer lander gode fangster af den bundsøgende torskefisk lange, der hovedsageligt lever af forskellige torskefisk, sild og fladfisk, men som heller ikke går af vejen for kreb og blæksprutter.

I den lille langstrakte bygd Toftir, beliggende på den sydlige ende af Eysturoy, har linefartøjet Váðasteinur landet 45,9 tons fisk, hvoraf det meste var 20,7 tons lange, som havde en kilopris på 10,12 kr. Lasten blev herefter vurderet til næsten en halv million, helt nøjagtigt 489.621,19 kr., som var resultatet af et fiskeri på 18 dage vest for Færøerne. Det samme havde linefartøjet Vesturhavið, da de i sidste uge landede 40 tons i Toftir, hvoraf det meste som var i lasten var både torsk og lange. De mange dage til trods, så havde de haft et fornuftigt og godt fiskeri på turen, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet ud for Færøerne. Ligeledes havde Skørin også en god tur, da de landede 65 tons, ligeledes overvejende torsk og lange. Også her kunne besætning og skipper være tilfredse med fiskeriet, som de straks efter losningen genoptog ud for Færøerne.

I Mivágur på øen Vágar landede linefartøjet Volunteer en fangst på 13,9 tons, hvoraf det meste var 6,2 tons lange

I Mivágur på øen Vágar landede linefartøjet Volunteer en fangst på 13,9 tons, hvoraf det meste var 6,2 tons lange, som havde en kilopris på 11,00 kr. Lasten blev efterfølgende vurderet til 159.626,00 kr., som var resultatet af et fiskeri på 6 dage ud for Færøerne.