Færøerne: Den pelagiske trawler »Høgiklettur« er solgt til Norge
Den færøske pelagisk trawler M/V »Høgiklettur« er solgt og leveret til en ny norsk reder med Atlantic Shipping som mægler og et datterselskab til Varðin, P/F Desin Foto: Kiran J

Færøerne: Den pelagiske trawler »Høgiklettur« er solgt til Norge

Torsdag den 24. oktober 2019 blev den færøske pelagisk trawler M/V »Høgiklettur« solgt og leveret til en ny norsk reder, med med Atlantic Shipping som mægler og et datterselskab til Varðin, P/F Desin, som har solgt »Høgaklettur« til Norge. Samme virksomhed købte tidligere i år Gitte Henning fra Skagen.

Skibet, der er 73,00 meter langt og 12,00 meter bredt, har en MAN Alpha 12v28/32 hovedmotor (2647kW) og en kapacitet med 12 RSW tanke ombord. skibet er bygget på Hellesøy Skipsbyggeri i Norge tilbage i 1987. »Høgaklettur« har ligget ved kaj det meste af året, er nu solgt til Norge for 3,7 mio kroner.

Skibet har fået navnet »Ice Fjord«, med hjemhavn i Bergen og den nye ejer vil overvejende fiske makrel og overvejer senere at ombygge skibet til krabbefiskeri.

Atlantic Shipping, der har stået for handlen, er en af verdens største skibsmæglerfirmaer indenfor fiskefartøjer og har i dag kontorer både i Danmark, Sverige, Færøerne, Rusland og Kina.

Hogiklettur er solgt til norsk reder gennem mæglerfirmaet Atlantic Shipping