En fisker gik i land

En fisker gik i land

Overgangen fra fiskeskipper til landkrabbe, der skete med salget af Palle Heinrichs fiskefartøjer tilbage i 2016, var egentlig blot et forlænget skridt for fiskeren, at tage det maritime med sig i land og fortsætte tilknytningen til havet herfra.  

Den sønderjyske fiskeskipper, der tidligere havde etableret sig med to kollegaer i branchen, Bendt Boye Bendtsen og Jan Davidsen, med hvem han fik startet firmaet Sønderborg Fiskeriselskab Aps op i 2007,  har god vind i sejlene på Als.

Sammen har de tre den lille trawler SØ 151 »Alssund«, der næsten dagligt langer havfriske fisk over rælingen i Sønderborg, fra den næsten 10 meter lange trawler bygget tilbage i 1975 ved Bjørn Basse´s Marine i Rønne på Bornholm. En bundsolid lille trawler der overvejende fisker lokalt i den vestlige Østersø og omkring Als samt det sydlige Lillebælt.

Fiskesuccesen er fortsat på land

En succes der er blevet fulgt op med foretagnede »Alssund Charter«, der tilbyder kunder, der selv ønsker den spændende og udfordrende fangstoplevelse med, at leje deres helt egen fiskejolle til fiskeriet.

Konceptet har været et tilløbsstykke allerede, og ordningen udvides nu også med udlejning af køletrailere samt salg af brud-is i isolerede kar eller hvis det ønskes, i kundens egen emballage. En forretningsmulighed, som de tre »fiskere« igennem længere tid har set komme, med behovet om at hjælpe lyst- og fritidsfiskere skridtet videre. Så når de eftertragtede fisk skal fanges, så får man hele oplevelsen med, lige fra fisken hives ombord til den nedkølet skæres i fileter og slutteligt ligger færdigtilberedt, lige klar og friske til at spise hjemme ved middagsbordet.

Ud over dette tilbyder Palle Heinrich også på siden alssund-fisk.dk køletrailer udlejning

Charterbåde

Palle Heinrich driver samtidig »Als Turbåde«, fra Sønderborg Havn og Mommark Marina. Her kan man leje 2 både, enten til lystfiskeri med kutteren »Rasmus« eller turbåden »Rødsand«, der overvejende benyttes til familieture og firmaudflugter samt fotosafarier, vin-ture og polterabend, men også som afløser båd for små-færgerne i området. Et andet hovedområde for »Als Turbåde« er måske mindre kendt, men meget benyttede til ceremonier på åbent hav, med askespredning, når den sidste afsked, smukt og værdigt, skal tages med et nært familiemedlem, med en maritim begravelse.

Med fartøjet »Rasmus« har man mulighed for hele året, både hverdage og i weekenderne, at komme på fisketur med en skipper, der har et lokalt godt kendskab til fiskeriet i området omkring det sydlige Lillebælt. Fiskeri efter årstidens fisk som, torsk, sej, fladfisk sild makrel og hornfisk, bliver nærmest en tur med fangstgaranti, da »Rasmus« er udstyret med professionelt fiskesøgningsudstyr, med dobbeltfrekvens ekkolod og sonar til fjernafsøgning af området foran og rundt om skibet.

Udlejningsvirksomheden »Alshaller«

Behovet for stuveplads og opbevaring har også fået fiskernes opmærksomhed. Her er der nu etableret en opbevaring & depotrums virksomhed »Alshaller.dk«, der samlet råder over 5000 m2 lager og opbevaringsplads samt produktionsarealer, i størrelser varierende fra 1200 m2, som den største og ned til mindre opbevaringsrum eller opvarmede depot-rum fra 5 m2 til 19 m2. Ligeledes tilbyder »Alshaller.dk« opbevaring af campingvogne hele året rundt eller kortere perioder, blot som vinteropbevaring og lignende.

Der er fortsat fuld fart over fiskerne i det Sønderjyske og nye idéer popper op med jævne mellemrum, alle med et fælles udgangspunkt i det maritime, og med en særlig forkærlighed for fiskeriet i området omkring Als.

FiskerForum.dk