Så har du spørgsmål til fiskeriminister Rasmus Prehn (S) der med sine embedsmænd fra Fiskeriministeriet, eller har du ideer til hvorledes dansk fiskeri skal se ud de kommende år, så kik forbi Hvide Sande Havn og Thyborøb Havn morgen torsdag.
I Fiskeriminister Rasmus Prehn’s (S) række af havne- og dialogbesøg er turen nu kommet til Hvide Sande Havn og Thyborøn, hvor han vil mødes med fiskerne og erhvervene samt de lokale politikere, torsdag den 1. september mellem kl. 10.30 og 13.00 i Hvide Sande og i Thyborøn mellem kl. 14.30 og 17.30.
Alle er velkomne
Fiskeriministeriet rykker atter fra Slotsholmen og ud på kajen, når fiskeriminister Rasmus Prehn (S) byder velkommen på havnen i Hvide Sande om formiddagen og Thyborøn om eftermiddagen torsdag den 1 september.
Selv ser fiskeriminister Rasmus Prehn (S) frem til mødet med fiskerne på kajen.
»Jeg glæder mig utrolig meget til at gentage successen, når jeg og Fiskeriministeriet denne gang sætter teltpælene ned på kajen i både Hvide Sande og Thyborøn. Det har været en kæmpe fornøjelse at se både fiskere og hele erhvervet i øjnene i Hirtshals og Hanstholm. Det er blevet til konstruktive snakke på deres hjemmebane, hvor de har haft lejlighed til både at rejse bekymringer og komme med stærke forslag til, hvordan vi sammen skaber fremtidens bæredygtige fiskeri. Torsdag fylder vi kaffekanderne på ny og står klar til at drøfte udviklingen af vores fiskerierhverv med netop dem, der stævner ud fra selvsamme kaj i de tidlige morgentimer«.
»Fiskeriministeriet på Havnen« byder på åben dialog med skiftevis ministeren og embedsmændene fra ministeriet.
Du finder ministeren og ministeriet ved Hvide Sande Auktionshal på Auktionsgade 2 i Hvide Sande og senere i Thyborøn ved Havnegade 15.
Fra Fiskeriministeriet på Havnen kan du møde:
- Fiskeriminister: Rasmus Prehn
- Direktør i Fiskeristyrelsen: Nanna Møller
- Kontorchef i kontoret Bæredygtig Fiskeri i Fiskeriministeriet: Nicolai Højlund
- Fuldmægtig i kontoret Bæredygtig Fiskeri: Iben Wiene Rathje
- Fuldmægtig i kontoret Bæredygtig Fiskeri: Peter Knuhtsen Egelund
- Fuldmægtig i kontoret Bæredygtig Fiskeri: Kim Rægaard
Der er mange spørgsmål der helt sikkert trænger sig på for fiskerne, der for tiden ser ind i kvotereduktioner og brændstofsforhøjelser samt kommende Co2 afgifter. En før så lys fremtid for dansk fiskeri, er i de senere år desværre blevet til det stik modsatte.
- Brexit afregningen – en lang affære, der kræver en forklaring.
- Ophugningsstøtten (Østersø-fiskerne og alle andre fiskere)
- Hvorfor er mindre trawlfartøjer ikke medtaget under Naturskånsom-mærket
- Co2 afgift (reduktion på 62 procent dvs 8 procent til 70 procent inden 2030. Hvordan skaffer man de sidste procent, når der for nuværende intet alternativ er til diesel
- tilskud til brændstofudgifterne – winwin – fiskerne holdes i gang og industrien kan fortsat modtage danske fisk
- havvindmøller og energiøer – hvordan sikres dansk fiskeri fortsat adgang til deres traditionelt store fiskepladser, når havvindmøllerne engang sættes op.
- Hvad forhindre en ordentlig regulering af sæler og skarv
- Hvorfor indfører man trawlforbud i bælterne, når det beviseligt ingen effekt har – men istedet lukker de mindre havne ned (der landes ikke nær så mange fisk længere)
- Hvorfor lytter man ikke mere til fiskerierhvervet, istedet for at følge dommedags-teoretikerne og de grønne miljøorganisationer, der hellere ser det »vilde fiskeri« lukket og slukket. Hvor er den voksne henne, når udsatte fisk og yngel ædes op af uregulerede sæler og skarv, som ovenikøbet spreder deres paracitter til havmiljøet, til skade for endnu flere dyre- og fiskearter.
- Er der kommet flere fiskarter og mere biodiversitet i de områder, hvor fiskeriet har været lukket længe
- Forurening – spildevand og overløb efter skybrud
- Råstofindvinding i vores farvande, der ødelægger gode gydepladser
- Hvordan tror vores fiskeriminister Rasmus Prehn (S) at fiskeriet ser ud i 2030 – altså om to valgperioder længere fremme, hvis Socialdemokratiet vinder valget
- + mange mange flere spørgsmål trænger sig på
Kom frisk – byd ind og mød op med dit bud på fremtiden. Men også med dine bekymringer, ris og ros til ministeren og holdet bag.
Alle er velkomne – vi ses