Dramatisk redningsaktion af 10 fiskere ved Færøerne

Dramatisk redningsaktion af 10 fiskere ved Færøerne

Det var en dramatisk redningsaktion i kulingvejr der henover weekenden fandt sted omkring Færøerne. En 10 mands stor besætning blev i hårdt vejr reddet fra en brændende trawler. Der var både assistance fra det danske inspektionsskib Vædderen og det færøske inspektionsfartøj Brimil

Det var den 47 år gamle færøske trawler »Vesturland«, der lørdag formiddag slog alarm med brand ombord. Det brændende Skib befandt sig på det tidspunkt 80 sømil sydvest for Færøerne, da besætningen måtte reddes fra borde af en helikopter fra Atlantic Airways.

Omkring middagstid lørdag blev inspektionsskibet »Vædderen« dirigeret til positionen, for at slukke branden, der i mellemtiden havde udviklet sig kraftigt pga. vinden. Da det danske inspektionsskib fem timer senere nåede frem, havde vejret ændret sig til det værre og det var derfor umuligt for »Vædderen« at bekæmpe branden.

Godt ti timer senere forsøgte det færøske inspektionsfartøj »Brimil«, at slukke branden ligeledes uden held. Det var først søndag morgen, at »Vædderen« kunne sende en gummibåd med skumslukningsudstyr, så tæt ind under den brændende trawler, at slukningsarbejdet kunne afsluttes.

Trawleren »Vesturland« blev efterfølgende taget på slæb af »Brimil«.