Domstein køber svenske Fram Foods AB

Domstein køber svenske Fram Foods AB

Både Domstein ASA og Fram Foods AB har begge fabrikker i Lysekil på vestkysten af Sverige, derfor vil Fram Foods fabrik blive lukket og bygningerne sat til salg inden overdragelsen.
Det betyder, at Domstein ikke øger den langfristede gæld i forbindelse med købet, hvorfor det påtænkes at driften af Fram Foods skal finansieres med den normale driftskapital.

Domstein Sverige betaler EUR 0,5 mio. for samtlige aktier i selskabet.

Erhvervelse af Fram Foods vil give Domstein Group en nettogevinst og en ikke ubetydelig positiv effekt på egenkapitalen på NOK 30 millioner, samt en forbedret driftskapital på 27 millioner Nkr.

Ved sammenlægningen forventes det at udnytte synergieffekten gennem en koordinering af aktivitetere, som forventes at give en general forbedring på ca. 10 millioner årligt.

Med købet, som både økonomisk og strategisk er meget vigtig for Domstein, forventer præsidenten for Domstein ASA, Rolf Domstein, at det vil give Domstein en væsentligt stærkere position på markedet for frosne fisk og skaldyr i Skandinavien

Fakta>
Domstein producerer frosne og kølede fiskeprodukter, primært til det norske og svenske marked. De produkter der markedsføres af købmand med kædens egne brands og egne mærker såsom; Domstein, Enghav, Lysekils og isbjørn, indeholdende blandt andet kaviar og stenbiderrogn.

Domstein er ligeledes storleverandør af matjessild, ansjoser og naturelle samt panerede frosne fileter af hvidfisk.

Kilde: Domstein
FiskerForum.com