Dansk værft bestiller stor udstyrspakke hos Rolls-Royce

Dansk værft bestiller stor udstyrspakke hos Rolls-Royce

I september måned kunne FiskerForum.dk, fortælle at de islandske fiskeindustrier Samherji og Sildarvinnaslan, begge havde bestilt og skrevet ordre på to nye pelagiske fartøjer ved Karstensens Skibsværft i Skagen.

Fartøjerne er »Vilhelm Thorsteinsson« og »Börkur« som begge skal erstatte ældre og udtjente fartøjer. De to nye både bliver bygget på det polske værft i Gdynia og vil efterfølgende blive slæbt til Skagen, hvor Karstensens vil forestå færdiggørelsen inden leveringen.

Rolls-Royce Commercial Marine har nu fået opgaven med at levere den omfattende pakke med skibsudstyr til de to 88 meter lange fiskerfartøjer. Der vil blive leveret fra tre af koncernens lokaliteter i Norge; Bergen, Ulsteinvik og Brattvåg samt dele fra virksomhedens fabrik i Sverige.

I en kommentar til ordren, siger Asbjørn Skaro, der er systemdirektør ved Rolls-Royce Commercial Marine, »Vi ser absolut frem til det videre samarbejde med danske Karstensen, der har en lang erfaring med at bygge netop denne type fartøjer. De to nybygninger får topmoderne og energieffektive systemer om bord, udviklet til et trawl- og vodfiskeri under ekstreme vejrforhold og i hårde omgivelser.«

Fartøjet »Vilhelm Torsteinsson« er planlagt til levering i juni måned 2020 og »Börkur« er planlagt til levering december måned samme år.

Læs artiklen på Kystmagasinet her, samt mere om udstyrslisten her

Kilde. Kystmagasinet.no FiskerForum.dk