Dampet Torsk var med til at give Danmark VM sejr

Dampet Torsk var med til at give Danmark VM sejr

Det guldvindende cateringlandshold vandt Guld ved VM for Kokkelandshold, der her i weekenden blev afholdt i Luxembourg.

Søndag aften vandt det danske cateringlandshold guld ved den prestigefyldte konkurrence for kokke. Det danske hold, der nu kan kalde sig for verdens bedste, vandt i konkurrencen om at lave en buffet til 150 personer.

Det gjorde de meget overbevisende og som holdets kaptajn Dennis Justesen Nielsen udtrykker det i en efterfølgende kommentar: »vi er glade. Vi har som hold nået første delmål. Vi er trætte, vi er udkørte. Vi havde forventet en guldmedalje, og det fik vi.» Selvtilliden fejlede absolut ingenting, men
som også CEO for Kokkelandsholdet Sten Slot forklarer sejren med, så har holdet udvist en fantastisk og vedholdende indstilling og er gået ethundrede procent seriøst til opgaven. Guldet er resultatet af en samlet holdindsats, hvor alle har haft respekt for den enkeltes rolle på holdet, der ikke er mere end fire år gammelt, og deres præstation er utrolig flot og der skal lyde et kæmpestort cadeau til alle de kokke, der hver dag arbejder med mad til mange rundt omkring i landet.

De senere år har Danmark gjort det fantastisk godt ved flere internationale konkurrencer, hvor det blandt andet blev til OL guld og sølv i 2016, med guldmedaljer både til senior og junior-holdene.

Vinder buffeten ved VM for Cateringslandsholdet var:

  • Suppe : Cremet Sellerisuppe med Selleristykker og Purløgsolie
  • Fisk : Dampet Torsk, Blombålssiffon og sprød Quinoa
  • Kød : Øl-brasserierede Svinekæber, Selleripure, Rav og Ølsauce
  • Vegetar : Svampetærte med Crumble, Sennepsmayonaise, syltede løg, Karse og Savoykål.
  • Stivelse: Perlebyg, Boghvedekerner, Timian, karmeliserede Jordskokker og bagt Kastanjekartoffel med Løvstilke.
  • Grønt garniture: Hokaido med Æbleeddike og græskarkerner, grillet Blomkål vendt i Salviesmør + Kapers og Limeskal
  • Salater : Gulerodscrudite salat med Enkorn, Spidskålssalat, en lilla salat med bagt Rødbede og Nordens Pæresalat med Edamama bønner.’
  • Toppings : Sprøde osteflager, poppede Boghvedekerner og sprød Kartoffelcips vendt med Eddikepulver.
  • Dressinger : Mormor dressing, Nordisk Gremolata med Gærflager samt en Senneps Vinaigrette.
  • Dessert : Creme Fraiche is, karamelliseret Hvid Chokolade, Æblekompot samt Dildolie.

De glade vindere af VM konkurrencen var:

  • Holdkaptajn: Dennis Nielsen (Vola A/S i Horsens)
  • Marianne M. Nørskov (Poul Due Jensen Academy i Bjerringbro)
  • Christina Larsen (Cheval Blanc)
  • Steven Damkilde (SimplyCooking A/S)
  • Søren Olsen (Le Chef, Aalborg)
  • Michael LeFevre Simonsen (Eurest-Compass Group hos Schneider Electric i Ballerup)
  • Casper Bøgeskov (SMPL Food i Risskov)
  • Claudia Svane (Silkeborg)
  • Dan Lauritzen (Aarhus)
  • Coach : Tonny Meyer (MEYER KPC i Silkeborg)

Kilde: PM fra Kokkelandsholdet FiskerForum.dk

Skriv et svar