»Årets unge fisker 2018« blev Casper Justesen

»Årets unge fisker 2018« blev Casper Justesen

Her flankeret af Fiskeriminister Eva Kjer Hansen der kunne overrække hædersbevisningen til en stolt og meget glad Casper Justesen.

EUC Nordvest Center for uddannelse og erhverv havde fredag den 23. november på Fiskeriskolen i Thyborøn, også, som traditionen byder og som et fast punkt på programmet for »Blå Bevis dagen« kåringen af »Årets unge fisker 2018«.

Det svære valg

»Årets unge fisker 2018« er udvalgt efter kriterierne, eksemplarisk opførsel under hele uddannelsesperioden og udvist interesse for uddannelsen, med en visionær holdning. Dette, samt dét at være en god kammerat, som udviser hjælpsomhed, er også indgået i bedømmelsen samt selvfølgelig et gennemført skoleophold med et godt resultat, både med gennemførelse af grundkurset samt de tilhørende duelighedsbeviser.

Opløbet omkring »Årets unge fisker 2018«, har været et hårdt opløb i år, med flere dygtige og værdige emner til titlen, alligevel må valget træffes og med følgende beskrivelse af den uge fisker, Casper Justesen.

Begyndte fiskeriuddannelsen som bare 16 årig

Casper begyndte som bare 16 år gammel uddannelsen i september 2016. Men det havde ikke altid »stået i stjernerne« at Casper skulle være fisker, men det ændrede sig efter en praktik-tur i forbindelse med et efterskoleophold. Casper er beskedenheden selv, eller måske rettere, han er »det stille vand, med den dybe grund«. Casper er ikke den der promoverer sig selv, men viser i stedet sine evner, færdigheder og potentiale gennem en overbevisende indsats ombord kombineret med en intens interesse for faget i alle dets aspekter, så meget at skipper allerede efter få måneder insisterede på, at han skulle følge med over til skippers nye skib.

Værdsat af kammeraterne

Imidlertid faldt skiftet til nyt skib sammen med, at Casper skulle have sit første skoleforløb. Her valgte han trods glæde ved sin hyre, og ros fra skipper og besætning, at tage skoleforløbet for at kunne være sammen med flere af de kammerater han var påbegyndt uddannelsen med. Han er også med sit stilfærdige solide væsen værdsat at kammeraterne, og de af ham.

Også i sin nye praktik efter skoleopholdet, viste Casper hurtigt sine kvaliteter, der har fået skipper til at finde de helt store roser og gloser frem: »Casper er simpelthen den dygtigste vi har haft med. Han er klart i en liga helt for sig selv« lød ordene og som det ikke var nok, fortsatte besætningen med: »ganske enkelt en éner – fantastisk lærenem, tjenstvillig og kvik, Casper følger op på tingene og han begår sig bare rigtig godt ombord og iblandt«.

Pligtopfyldende og dedikeret

Generelt har Casper været usædvanligt dedikeret og målrettet, enten det drejede sig skolearbejdet, som han har passet til punkt og prikke, eller også, som det meget rammende allerede er fortalt af bl.a. skipper og besætning på HM 228 Pondus. Og som en nærmest naturlig fortsættelse af historien om Casper Justesen, fortsætter han selvfølgelig til januar 2019 på skipperskolen i Skagen.

Derfor ønsker FiskerForum.dk også et stort tillykke til »Årets elev og unge fisker 2017« Casper Justesen

Kilde: Fiskeriskolen EUC Nordvest FiskerForum.dk