Initiativet til at gøre London til den første ”Sustainable Fish City” i verden vinder momentum, også takket være det bæredygtige ”Fish Forum”, som fandt sted i London i januar.
”Jeg havde chancen for at deltage i begivenheden, arrangeret af ”Marine Conservation Society”, MSC ”Marine Stewardship Council” ,Seaweb, og Sustain Web, og under ledelse af den berømte kok Raymond Blanc”, fortalte Kommissæren Maria Damanaki
”Det var inspirerende at se, hvorledes disse mennesker sætter pris på og bekymre sig om fremtiden for vores oceaner samt havområder samt hvor effektivt og målrettet deres indsats er. Det viser, at restauratører, cateringfirmaer og forhandlere er klar til at engagere sig og investere i bæredygtighed”, fortsatte Kommissæren.
”Jeg håber inderligt, at London som bæredygtig ”Fish City” og med deres initiativ, vil sætte et eksempel til efterfølgelse for andre. Jeg vil rose dem for deres bestræbelser og deres ihærdighed til at sprede lignende ideer og arrangementer samt for at sætte sine bæredygtige fodaftryk”,
”Desværre er den by, hvor jeg selv opholder mig det meste af tiden, ikke selv med i initiativet og har i en undersøgelse fra ”Fish2 Fork” om Bruxelles, fået dumpe karakterer for at servere flest truede fiskearter end i nogen anden by i Europa. Initiativet har allerede båret frugter, da et par restauranter i Bruxelles umiddelbart efter undersøgelsen arbejdede efter de strengere bæredygtigheds regler, så lad os håbe flere vil følge efter”, pointerede Damanaki.
Kommissæren fortalte afslutningsvis, ”Som jeg sagde i indledningen, der er sammenhæng mellem at spise bæredygtigt og fiske bæredygtigt. Forbrugernes engagement er altafgørende for en vellykket gennemførelse af reformen af EU`s fælles fiskeripolitik”.