Britiske Sykes Seafood overtager hollandske Klaas Puul
Britiske Sykes overtager hollandske Claes Puul

Britiske Sykes Seafood overtager hollandske Klaas Puul

VOLENDAM – Aktionærerne i Sykes Seafood (Sykes) og Dutch Seafood Company (DSC) er nået til enighed om Sykes køb af Klaas Puul’s rejeredivision i DSC.

Handlen forventes afsluttet i slutningen af ​​februar 2020. 

Begge parter indleder med øjeblikkelig virkning samarbejdet for, at sikre en så gnidningsløs og glat overgang som overhovedet muligt for Klaas Puul’s kunder, leverandører og ansatte.

Handlen giver fremadrettet DSC mulighed for at fokusere på den videre vækst i DSC-afdelingen for røget laks.

Klaas Puul blev grundlagt af iværksætteren Evert Mooijer fra Volendam, der skabte ét af Europas største fiske-selskaber, med sin visionære og vedholdende ildkraft. I gennem de senere år er væksten fortsat under DSC, godt hjulpet på vej med betydelige investeringer i produktionsstederne, med sikringen af en høj forarbejdnings-kvalitet i Volendam og Edam, samt med åbningen af ​endnu ​en filial i Tanger, Marokko.

Forbindelsen mellem ​​Sykes og Klaas Puul vil fremover danner et pan-europæisk fiskeriselskab, hvor omsætningen vil ligge på ca. € 300 mio årligt. Udvalget af rejer henvender sig til kunder i hele Europa, det være sig både i segmentet friske og frosne rejer. Det vil gøre det muligt, både at betjene detail-ledet samt forarbejdnings-industrien.

Sykes har hovedkvarter i Manchester i Storbritannien, med fokus på at tilbyde sine kunder et højt kvalitetsprodukt, bæredygtigt opdrættet eller fanget samt ilandbrugt og håndteret, helt efter foreskrifterne og de nyeste tekniske principper.

Sykes er overbevist om værdien af Klaas Puul-mærket, dets pålidelige image og omdømme, i kombination med de meget loyale medarbejdere, der har bidraget til at opbygge firmaets position, til i dag at være ​​markedsledene i Europa. Dette har skabt en god base for Sykes produktionssteder i Storbritannien.

Både Sykes og Klaas Puul er begge virksomheder, der kan drage fordel af en fremtidig synergieffekt på områderne indkøb og kompetencer indenfor produktion, da virksomhederne allerede nu arbejder højt automatiserede, med produkter af høj kvalitet.

Virksomheden Sykes ser frem til at kunne betjene kunder, leverandører samt ansatte hos Klaas Puul, så forretningen fortsat kan udvikle sig. Handlen mellem de to fiskeproducenter, er betinget af en godkendelse fra både samarbejdsudvalget og konkurrencemyndighederne.