Bornholmske Havne nyder for tiden godt af fiskernes nye tiltag, hvor havfrisk fisk landes direkte på kajen og dermed giver kunderne deres indkøbte fisk den hurtigste vej til middagsbordet.
På hjemmesiden HavFriskFisk.dk kan forbrugerne nu følge den bornholmske skipper Bo Grønbech Johansens fiskekutter R32 Ninni på AIS`en direkte på skærmen, og se hvor fisken fanges og se hvilke fisk det drejer sig om, samt hvornår de kan forventes i havn.
Det skaber liv, travlhed og miljø på havnen, at folk står klar til at handle med kutteren når den kommer ind. Det giver en på opleveren for turisterne, at overvære hvorledes den friskfangede fisk håndteres og landes. Som regel følger der en enkelt eller to gode fangsthistorier med, når den købte fisk skifter hænder og det er selvfølgelig fisk, der er til den helt rigtige ”kajpris”.
En ting som fiskeskipper Bo Johansen pointerer flere gange under samtalen med FiskerForum, er at gevinsten ved at sælge over kajen er indlysende, da prisen her væsentlig overstiger den pris man får på auktionen, og det til en salgspris der til rigelighed dækker det ekstra arbejde der er med salg, pakning og håndtering der uundgåeligt er ved et ”salg over kajen”.
Kunderne får også en god oplevelse, da priserne på fisken altid får smilet helt frem på kunderne og tit løftes ordren også hurtigt til det dobbelte, netop fordi prisen er helt rigtig. Kvaliteten og friskheden af fisken giver sig selv, når man kan se fisken ligge og sprælle i kassen.
Fisker Bo Johansen fra kutteren R32 Ninni, har mange faste kunder, både lokale beboer og restauranter i området. Bo overvejer at udvide sit salgsområde og har planer om at lande fisk i forskellige havne, for at tilfredsstille endnu flere ”fiskehungrende” bornholmere og turister. Med det lovbefalet hygiejne bevis i hånden, kan den flittige Tejn-fisker nu både flå og fileterer de fangede fisk, til de kunder som måtte ønske dette.
Nu ruller mønterne lidt raskere ind på kontoen end tidligere, i et ellers betrængt kystfiskeri, fortæller skipper Bo Johansen. HavFriskFisk er efter hans mening både til gavn for kunderne, restauranterne, de lokale og selvfølgelig vores egen, fiskerne. Selv havnen vinder på den store interesse og nyder derved også lidt større opmærksomhed end tidligere.
Kilde: FiskerForum.com