Havet er et sted, hvor alle skal have lov at være, selvfølgelig med hensyntagen til den øvrige trafik af fartøjer og andre søfarende.
Det undre derfor den kendte kystfisker Claus Stenmann Hansen fra Svaneke, at når en begivenhed som raketopsendelsen planlægges, bliver mange af havets normale brugere, end ikke spurgt til råds, om følgerne og de eventuelle ulemper der er ved opsendelsen.
Et kæmpe område øst for Bornholm spærres af i timerne inden opsendelsen, og fiskerne der fisker i området, må derfor pænt vente til raketten er sendt afsted og chancerne for at få den i hovedet igen, ikke er overhængende længere.
Der er da også nogle enkelte spørgsmål der presser sig på i den forbindelse, for de undrende fiskere. Hvorfor kan en opsendelse ikke vente til juli – august, hvor fiskeriet, grundet de mange regler for kystfiskeriet, nærmest ikke praktiseres alligevel. Det vil sige, at i stedet for at fyre raketten af i en af de travleste perioder i fiskeriet, så kunne man vælge juli – august i stedet, hvor der nærmest ikke fiskes. I forvejen er fiskeriet ikke velsignet med alt for mange fiskedage, og slet ikke med dage hvor vejret er, som raketten kræver, stille og roligt vejr med smult vand. Så i de få måneder der må fiskes, skal der altså fiskes igennem, for at holde brødet på bordet og kreditorene fra døren.
Ikke nok med det får fiskerne også fornøjelsen af, på et tidspunkt, at få gamle raket-rester i garnene og i trawlene, med ødelagte og splittede garn og trawl til følge, når der fiskes i et af Bornholms bedste fiskefarvande.
Fiskeren fra Svaneke, mener dialog er vejen frem. Han ser selv raketopsendelserne med stor interesse og var søndag, som alle andre imponerede over den danske raket Sapphire drøne lynhurtigt op gennem skyerne, til en højde på ikke mindre end 8,2 km.
Se videoen her nedenfor
Copenhagen Suborbitalser en nonprofit raketgruppe startet af to personer, der er ved at udvikle et rumfartøj, der skal fragte danskere ud i rummet. Pengene bag projektet skaffes via sponsorer og donationer. Kristian von Bengtson og Peter Madsen er hovedpersonerne bag organisationen og udviklingen af raketten. De får hjælp af en lang række frivillige. Hvis projektet lykkes, vil det blive den første danske bemandede rummission.