Det er American Food and Drug Administration (FDA), der er tilknyttet USA’s sundhedsministerium, der nu vil hjælpe amerikanerne med et fødevarevalg, der efter DFA’s forslag definerer fed fisk som sundt.
Derfor har FDA foreslået, at man fremadrettet tilpasser definitionen af «Healthy foods«, så den imødekommer den videnskabelige dokumentation for, hvad der kan kategoriseres som sund og nærende mad. Det bl.a. indebærer begrænsninger for indhold af sukker og mættet fedt samt salt.
Med det nye forslag vil flere fødevarer kunne benytte sig af denne sundheds-betegnelse, herunder fed fisk, som laks og ørred
samt nødder, avocado og bestemte typer vegetabilske olier. Disse fødevarer er kendetegnet ved at have et højt indhold af u-mættet fedt, som tilfører kroppen livsnødvendige fedtsyrer og bl.a. modvirker vores altovervejende livsstilssygdomme som blodpropper og åreforkalkning.
Hvis FDA-forslaget går igennem vil det også medføre, at hvidt brød samt yoghurt og morgenmadsprodukter med højt sukkerindhold, fremover ikke kan betegnes som værende sundt.
Sideløbende med dette arbejder FDA med udvikling af en frivillig »Healthy« Mærknings-ordning til fødevarer.