AkerBioMarine investerer 1 mia NOK i det kommende krill fiskeri

AkerBioMarine investerer 1 mia NOK i det kommende krill fiskeri

Det norske foretagnede, med afdelinger i næsten alle verdensdele, er den eneste leverandør af den lille lyskrebs krill, der styrer hele processen fra fangst til det færdigt produkt af krill ligger hos forhandlerne. De forventer at firmaets 130 meter lange krill-fartøj, vil være klar til den kommende krill-sæson.

AkerBioMarines nye 118 mio. dollars store fartøj forventes at indtage det vilde og meget ugæstfrie farvand omkring Antarktis, til den kommende 2019 krill-sæson, når det om knapt et år afgår fra Vard Shipyard i Norge. Sprængfyldt med den nyeste og mest avancerede miljøvenlige teknologi der findes. Med et produktions- og forarbejdningsanlæg i topklasse, med automatiserede computerstyring og med de mest moderne forskningsfaciliteter ombord, skal fartøjet i det kommende år, fange og behandle de mange tons krill der hvert år hentes i Antaktis.

Der er ikke sparet på noget ombord, der blandt andet har fået et helt unikt skrog-design, samt en Promas propeldyse og et to-trins reduktionsgear fra Rolls Royce. Ligeledes er der også tænkt på komforten ombord, med monteringen af et nyt MRPC dæmpningssystem, for kommer både besætningen på forarbejdningsfabrikken og forskningslaboratorierne tilgode, når man mindsker de utilsigtede rulninger skibet udsættes for i det ustadige vejr omkring Sydpolen.

Helt overordnet, er der kræset specielt meget for besætningen ombord, der har fartøjet som deres arbejdsplads i flere måneder ad gangen. Derfor er der skræddersyede fitness- og fritidsfaciliteter samt indendørs workshops. Et gode der gør, man lettere kommer igennem den lange krill-sæson fra december til september.

Fartøjet er bestilt tilbage i februar måned 2017, hvor underskriften mellem AkerBioMarine og Vard Brattvag blev sat og konfirmerede dermed en af de største værftsordre på et krill-fartøj nogensinde.

Du kan læse mere på Undercurrent News her (engelsk)

Kilde. Undercurrent News FiskerForum.dk