Fokus på alle aspekter fra fangst til forbruger.
Det er blevet en tilbagevendende tradition, at DTU Aqua (tidligere Danmarks Fiskeriundersøgelser) inviterer branchens aktører til et 1 dags seminar, med præsentation af det seneste nye indenfor forskning og rådgivning. På årets seminar, der er opbygget omkring foredragsindlæg, præsenteres også det nye formidlingssamarbejde i SeafoodCircle.
Årets seminar følger hele kæden fra den levende fisk – både fanget og opdræt – til det endelige produkt er hos forbrugeren.
Seminaret er opdelt i 3 hovedtemaer
Råvarerne fra fangst eller akvakultur
Forarbejdning og distribution
Sikkerhed og sundhed
For de udøvende fiskere kan nogle af del emnerne fra 1. tema måske have særlig interesse:
• Nye/underudnyttede arter – søpølse, strandkrabbesuppe
• Frostlagring – betydning for den sensoriske kvalitet af slutprodukt
• Sensorisk kvalitet af nye/underudnyttede arter
• Sensorisk kvalitet af opdrætsfisk
• Demonstration af Pelagisk Informations Program (PIP) til håndtering af fangstdata fra pelagiske fiskeskibe til land
Afslutningsvis er der en markeds- og poster plads, med mulighed for at tale med instituttets forskere og samarbejdspartnere.
Seminaret afholdes i Ålborg d. 6. marts og starter kl. 09.00. Den afsluttende markedsplads lukker kl. 18. Efterfølgende er der mulighed for at deltage i en fælles festmiddag.
Mødeleder er forskningschef Torger Børresen, DTU Aqua.
FiskerForum – 13. februar 2008