Mere end 30.000 besøgende kom omkring festivalen og den århusianske FoodFestival, som kun er den tredje i rækken, men som allerede må siges at have slået sig fast i danskernes bevidsthed.
Succesen og tilstrømningen af kunder og besøgende, kunne også mærkes på Danmarks Fiskeriforenings PO stand på Festivalen, hvor flere af vestkystens fiskeriforeninger var mødt op med forskellige arrangementer og smagsprøver, for at slå et slag for dansk trawlfiskeri og den gode fiskespise.
Skagen og strandby fiskeriforening havde om fredagen, søkogte rejer og jomfruhummer på menukortet, som hurtigt fik ben at gå på, overfor de mange interesserede og sultne besøgende.
Lørdag havde kulmulen med bløde løg fået en hædersplads, da Hirtshals Fiskeriforening delte rundhåndet ud af smagsprøverne, som også gik som varmt brød.
Varme fiskefileter og hesterejer i tomat
På udstillingens sidstedag var Sydvestjysk Fiskeriforening vært med varme fiskefileter samt hesterejer i tomat, hvilket blev til ikke mindre end 3200 potioner af den lille delikatesse med hesterejer og hele 4000 potioner fiskefileter. Så der var voldsom trængsel ved DFPOs telt.
Interessen var så stor, at folk der egentlig havde andre opgaver i forbindelse med arrangementet, måtte springe til og hjælpe. Daglig leder af Konsumfisk Heidi Ebey Grønkjær samt journalist og fotograf fra Fiskeri Tidende Renè Dandanelle var blot nogle af folkene omkring arrangementet, der måtte tage forklædet på og give en hjælpende hånd med.
Der var rigtigt travlt, fortæller Verner Møller fiskeskipper fra Hvide Sande til FiskerForum, ”jeg måtte ringe efter yderligere forstærkning. Min kone Lene var på tur i Aarhus og hende bad jeg om at smide alt hvad hun havde i hænderne, gemme dankortet væk og skynde sig herud, så hun kunne hjælpe med.”
”Vi var ellers en hel del hjælpere på standen og alligevel måtte der hænges i, for vi udleverede ca. 7200 potioner alene om søndagen,” fortalte en tilfreds skipper fra Hvide Sande, der sammen med de øvrige, havde fået meget ros for den gode fisk og de spændende hesterejer, men som også havde nået at få en snak om trawlfiskeriets vilkår i dagens Danmark, med nogle af de besøgende.
Igen i år mødtes gourmeter i alle afskygninger på Tangkrogen 5.-7. september, i forbindelse med årets store Food Festival. Madinteresserede forbrugere, børn med en sød tand, prominente kokke fra ind- og udland, producenter, skribenter, forskere, formidlere, debattører – Food Festival er blevet et folkeligt og professionelt samlingspunkt for alle madentusiaster.