Landbrugs- og Fiskeristyrelsen lancerer nu en kampagne, der skal være med til at højne hygiejnen ved håndtering af fisk. Kampagnen henvender sig til fiskefartøjer samt forhold ved landing af fisk.
Fisk bevæger sig som regel gennem flere led: Fra kutter til samlecentral, auktion, transport og grossist. Formålet med den nye kampagne er at få flere til at efterleve reglerne på hygiejneområdet. Hygiejnekontrollen udføres af fiskerikontrollører for Fødevarestyrelsen. Fiskerikontrollørerne melder generelt høj hygiejnestandard, men oplever også fiskefartøjer og modtagerfaciliteter, hvor der er plads til forbedring. Tre hovedområder Kontrollen fokuserer på tre hovedfaktorer: Opbevaringstemperatur, hvor godt fisken bliver renset og de hygiejniske forhold på vej til forbrugeren. Den bedste temperatur at opbevare fisk ved, er temperaturen for smeltende is, hvilket skyldes, at is, der smelter, leder varmen mere end 60 gange bedre væk end luft. Kvaliteten forringes hurtigt, hvis fisken opbevares ved temperaturer over 3 til 5 grader. Hvis fisken derudover er dårlig renset eller opbevares under uhygiejniske forhold, så stortrives bakterier. Som en del af kampagnen vil fiskerikontrollørerne medbringe materiale, hvoraf det fremgår, hvilke forhold, der er vigtige at iagttage.