Fyldte fade med friskfangede krebs og et hav af forskellige retter med krebsehaler, glæder de fleste, specielt når Sisse & Co. fra Hav2Go indtager torvet og inviterer til traditionelt svensk krebsegilde med et lille twist.
Krebsegildet er en del af Copenhagen Cooking & Food Festival
Alle kender vist det højt værdsatte og meget traditionelle svenske krebsegilder eller »kräftskiva«, som det hedder på svensk. Som absolut er en af sommerens helt store kulinariske højdepunkter.
En tradition der har bredt sig til Danmark
Traditionen tro, spiser man krebs starten af august og til sidst i måneden i Sverige. Der har krebsen højsæson, hvor de fanges i de fleste svenske søer og floder og senere serveres til det populære krebsegilde, både med krebs, snaps og drikkeviser. I år behøver man ikke tage over sundet for at deltage. For Sisse & Co. fra Hav2Go, kommer til København, hvor de pynter op ved langborde med plads til 100 mennesker ved hvert bord. Det hele som en del af Copenhagen Cooking & Food Festival.
Billetter til krebsegildet kan købes her og koster 175 kr. ex gebyr. Billetten er gældende i 3 timer. Vælg mellem kl. 12 til 15, kl. 15 til 18 og kl. 18 til 21. Der vil være mulighed for tilkøb af snaps.
Om krebsegildets historie
Traditionen med krebsegilder kan spores helt tilbage til middelalderen. Den form, som vi kender som krebsegilderne i august, går tilbage til 1800-tallet, hvor de blev udbredt i det svenske borgerskab. På grund af den intensive jagt på de svenske flodkrebs, blev det i slutningen af 1800-tallet bestemt, at man først måtte fiske efter de små skaldyr efter den 8. august Selvom man i dag kan få krebs hele året, mener de fleste svenskere, at krebsegilderne hører til i august. I dag spises der sammenlagt omkring 4,5 mio. kg krebs i Sverige årligt, primært i august.