Fiskeri- og Søfartsmuseet indbyder til en spændende aften under overskriften »Der skal bores, før olien kan flyde« med de to Esbjerg-drenges levende fortælling i centrum.
Med udsigten til en ny politisk aftale for Nordsøen er Fiskeri- og Søfartsmuseets nye udstilling om »Energi fra Havet – Dansk Offshore på Nordsøen« aktuel som aldrig før, og med en ny aftale giver det også fornyet relevans at tale om boringer og teknikker.
Den 16. marts kan du hente ekstra viden om netop dette, når to esbjergensere fra oliebranchen på en anderledes måde kommer og fortæller om deres spændende arbejdsliv med offshore i Danmark og resten af verden.
Hvordan sprænger man huller i et tykt stålrør i to kilometers dybde, og hvordan får man egentlig – i samme dybde – ændret boreretningen fra lodret til vandret? Disse og mange flere spørgsmål kan du få svar på, når Fiskeri- og Søfartsmuseet indbyder til en spændende aften med to erfarne Esbjergdrenge fra oliebranchen.
Henrik Toft Christensen havde sit første møde med olien i Den Mexicanske Golf i 1975 om bord på et simpelt boreskib. Arbejdet som borebisse bragte ham via Nordsøen til eksotiske steder som Borneo og Singapore, og Henriks beretning om livet med boreteknik giver et spændende indblik i en verden og en branche, som er ukendt for de fleste. Henrik selv blev Area Manager og Director for Maersk Drilling i Esbjerg og senere Unit Director for det topmoderne boreskib MAERSK VALIANT – skibstypen som har sat verdensrekord i dybdeboring!
Jens Husted begyndte sin karriere i oliebranchen på en stormfuld dag i 1986 om bord på boreriggen MÆRSK GUARDIAN i Nordsøen. Mødet med MÆRSK GUARDIAN kom til at gentage sig mange gange frem til 2016, hvor den blev ombygget til hotelplatform. Vi har i dag vænnet os til, at de store borerigge er en del af Esbjerg Havns skyline, men med Jens’ fortælling kommer vi helt tæt på det pionerarbejde og den kamp det var at trække de store borerigge til Esbjerg.
Jens Husted ejer i dag firmaet Oilfield Solutions, og han beretter også om en lang række projekter i udlandet, fra Trinidad, Australien, USA og Kina til Afrika, Mellemøsten, Skotland og Norge. På den måde er han en af de ikke så kendte, men talrige mindre esbjergensiske og danske firmaer, som er en stor del af det danske og udenlandske olieeventyr.
De to foredrag vil give et spændende og unikt indblik i offshoreverdenen set fra Esbjerg, men med udsyn til hele verden.
Billetpris: 95,- kr.
Forsalg: senest 16. marts 2017
Afhentning og betaling skal foregår på Fiskeri- og Søfartsmuseet, Tarphagevej 2 til 8, 6710 Esbjerg V, (Reservation af billetter er derfor ikke muligt.)
Pris i døren: 125,- kr.
Døren åbnes kl.18.30. Det første foredrag starter kl.19.00 og aftenen slutter ca. kl. 21.30.
Der er kaffe og kage i pausen.