Det er ikke helt ufarligt at være fisker i farvandet syd for Langeland. Søndag morgen kunne en fisker fra området, melde en stor dybvandsbombe ind til Forsvarskommandoen og Søværnets Minørtjeneste.
Det var en gigantisk dybvandsbombe på 130 kilo, der tidligt søndag morgen, blev hevet op fra havbunden ud for Langelands sydlige kyst, af en fisker. Han havde ved syv-tiden stødt på bomben med sit net, ca. halvanden sømil fra kysten og derefter omgående kontaktet søværnet.
Pressevagten her, kunne kun bekræfte, at det ikke er helt ualmindeligt, at rester af gammelt ammunition fra Anden Verdenskrig, dukker op under fiskeri. »Vi har tidligere stået over for bomber, granater og sø-miner fra den tid,« forklarede pressevagten Aein Amripour på Twitter, det nuværende X.
»Håndteringen af sådan en bombe kræver både omhyggelighed og en professionel indsats. Før sprængningen skulle bomben først placeres sikkert i vandet og derefter udstyres med en ti kilos sprængladning. Efter omhyggelig styring og sikkerhedstiltag blev bomben endelig sprængt kl. 16.20, søndag eftermiddag, forklarede Amripour overfor nyhedsbureauet og forklarede videre, »Dybvandsbomber er farlige, og derfor er det afgørende, at de behandles korrekt. Selvom det kan virke som en rutinemæssig opgave, er der stadig potentielt farligt sprængstof til stede.«
Tidligere i år i juli måned blev en lignende episode registreret, da et fiskefartøj ud for Thyborøn, fik en torpedo fra Anden Verdenskrig i nettet, hvilket resulterede i en tilsvarende omhyggelig handling fra Søværnets Minørtjeneste.