Norsk opfindelse viser vejen væk fra usunde friturechips og over til sunde velsmagende og knasende sprøde snacks med Omega-3 fedtsyre.
Det var næsten utænkeligt for et par år siden, at nordmænd ville spise Omega-3 beriget lakseskind.
I Norge, verdens største laks-producerende nation, er det kartoffelchips der dominerer, hvorimod i Asien er fisk, ofte brugt som snacks. Nu er lakseskindene på fuld fart ind på det asiatiske markedet som chips og som det blev fortalt til Kystmagasinet, er der fortrinsvis skind fra Stillehavs Laks og Ørred.
I Thailand startede en virksomhed fremstillingen af chips af laks skind. Målgruppen er primært børn, som har skærpet opmærksomheden på fiskeskindets sundhedsmæssige egenskaber med dets store indhold af Omega-3.
I den thailandske by Khorat producerende virksomhed Pung Chiang Ngee et produkt mærket “Sprøde lakse huds chips”. Produktet består af 90 procent af lakse skind og 10 procent krydderier samt salt og olie. Der er ingen omtale af hvilken slags laks produktet stammer fra. Men en lille “rensning og blødgøring” af huden viser et skælmønster, der er mere kompakt og tæt og med mindre skæl end på de atlantiske laks. Så produktet bliver sandsynligvis produceres af pukkel laks.
Indeholdet af Omega-3 beskytter mod hjertesygdomme og kræft. Samtidig forbedre det sundheden og giver et tilskud af protein og calcium. Målgruppen her er primært ældre mænd, der ønsker et mellemmåltid, når de drikker alkohol eller øl.
Kilde: Kystmagasinet
FiskerForum.com