Trods ønsker, fra det store danske Sildeselskab Tenax Sild side, med afdelinger i Nyborg og Aalbæk, om at ville gøre sig fri af juleafhængigheden, har Corona-pandemien endnu engang spændt ben for disse bestræbelser.
Det skriver Fodevarewatch.dk., men omvendt ønsker Tenax-selskabet, at udnytte medvinden af danskernes øget forbrug af sild på de danske middagsborde.
Det er disse overvejelser adm. direktør for Tenax Sild, Anette Ladefoged gør sig her op mod den søde jule-tid, at få Tenax Sild, der siden 1987 har produceret sild til Foodservice og detail på fabrikken på Fyn i Nyborg og siden 2018 også i Aalbæk i Nordjylland, til at blive danskernes foretrukne. Efter mange danske familier har genopfundet silden under pandemien. Ikke kun i de store silde-højtider som jul og påske, men også udenfor disse.
Så en marineret og godt modnet sild med hjemmerørt karrysalat, med lidt rødløg i ringe samt et gennemskåret æg, igen kan komme på søndagsbordet i alles hjem – for hyggens skyld og samværet.
Til avisen Fodevarewatch.dk siger Anette Ladefoged, »Vi oplevede, at mange tøvede med bestillingerne og fra dagen med Corona-pressemødet, stoppede grossisterne helt op med at købe ind, hvilket jeg godt forstår, at de ikke ville ligge inde med sild på hylden i hele januar måned,« understreger Anette Ladefoged og fortæller videre, at selskabets fabrikker i Nyborg og i Aalbæk alligevel har kørt i treholdsskift, for at klarer det øget efterspørgsel fra detailhandlen. Silden ser ud til at have fået en renæssance på hjemmefronten, hvilket Tenax gerne vil understøtte. Så de har udnyttet medvinden til, at udvikle og introducere nye silde-varianter med havtorn og fynsk rygeost til danskerne.
Så velbekomme og god jul