Siden 1974 har der med 2 til 3 års mellemrum været afholdt fiskerimesser i Aalborg rettet mod erhvervets udøvere med fokus på udstyr til fiskeren selv, hans båd og fangstredskaber.
Byen Aalborg der ligger centralt i Nordjylland, er et geografisk centrum for over halvdelen af landets registrerede fiskere. Messen har fra starten været markedsført som »Fiskernes egen Messe«.
I 1993 indledte man et samarbejde med Udenrigsministeriet for via ambassader og konsulater at skaffe udenlandsk besøg til messen. Dette arbejde blev intensiveret i 1996, hvor messen ændrede navn til det internationalt mere velklingende navn “DanFish International” og satte ca. en halv million kroner på højkant til disse besøg.
Med navneskiftet til DanFish International i 1996 blev messens internationale sigte skærpet, og den udvikling er fortsat lige siden.
Der blev arbejdet med 18 lande som målgruppe. Det blev en succes, idet der deltog delegationer fra 16 lande, i alt ca. 140 personer. Siden 2007 er de inviterede indkøbere udpeget i samarbejde med Dansk Eksportforening, og i 2019 bestod de udenlandske delegationer af ca. 100 personer fra 25 lande.
Ved samtlige messer i Aalborg har standarealet, som i dag er på ca. 9000 m2, været totalt udsolgt. Udvidelse af udstillerkredsen har betydet en udvidelse af messearealet, nemlig med en mobil-hal i den tilstødende park, Kildeparken.
»Det koster os 360 kr. pr. kvadratmeter plus ekstra for hver eneste lampe og sådan. Men det er pengene værd at være med,« sådan sagde én af de 200 udstillere ved den 9. Internationale Fiskerimesse, i Aalborghallen i oktober 1977 til Stiftstidendes udsendte reporter. Han havde også talt med et par af messegæsterne, to fiskere fra Esbjerg, der var med deres skipper på udstilling for at se på radioudstyr. »Ja vi skal da også se på Aalborgs natteliv«, som de bemærkede. Der var knap 20.000 gæster på messen; stort set alle var fagfolk. Messen blev åbnet af fiskeriminister Svend Jakobsen.
I styregruppen sidder repræsentanter for Danish Export Association – FISH TECH, Danske Fiskeres Producent Organisation, Danmarks Fiskeriforening og Aalborg Kongres & Kultur Center.
Gruppen mødes med ca. 5 til 6 måneders mellemrum for at drøfte status, udveksle ideer og fordele arbejdsopgaver. Siden 2007 er de inviterede indkøbere udpeget i samarbejde med Dansk Eksportforening, og i 2019 bestod de udenlandske delegationer af ca. 100 personer fra 25 lande.
Aalborg Kongres & Kultur Center er et af Skandinaviens største og mest fleksible kultur-, kongres- og messecentre, og har mere messeerfaring end de fleste.
Der gennemføres årligt et sted mellem 10 til 12 messer i Aalborg Kongres & Kultur Center, som er kendt for en høj grad af professionalisme og et unikt serviceniveau. Dermed er nye som etablerede udstillere altid i gode hænder!