De to Nordjyske brødre, Thomas og Anders Vittrup, der har skabt verdens første og mest avancerede samt energibesparende rejepilleanlæg, har netop solgt deres patent-rettigheder samt virksomhed til den tidligere samarbejdspartner Uni-Food Technic A/S i Svenstrup lidt syd for Aalborg.
Det er CEO Kurt Bech Christensen fra Uni-Food Technic der har købt de to brødres opfindelse, skriver Nordjyske i dag. Og den nye ene-indehaver har planer om at sælge op til 20 anlæg om året.
Kurt Bech Christensen forventer sig meget af det avancerede rejepilleanlæg, der både kan omstilles til at pille små hesterejer og større nordatlantiske dybvandsrejer samt store varmtvandsrejer. En rejepillemaskiner der lever op til sit navn »Seapeeler Flex«, for dens evne til at omstille sig efter hvilke rejer der skal pilles og renses. Et fuldautomatisk rejepilleanlæg, som virksomheden har store planer med, for som CEO for Uni-Food Technic siger til Nordjyske, »så er der et kæmpestort potentiale i markedet for rejepillere.«
Den fuldautomatiske rejepiller »Flex« er udviklet og patenteret af brødrene Anders og Thomas Vittrup, der tilbage i 2014 stiftede SeaPeeler. Her fik de i første omgang afsat et produktionsanlæg til en kunde i Norge og sidste år kontaktede de så Kurt Bech Christensen hos Uni-Food Technic, for at etablere et egentligt samarbejde omkring salg og markedsføring samt udvikling. Det er nu endt med, at CEO Kurt bech Christensen med Uni-Food Technic har overtaget både rettigheder samt produktion af anlægget.
En gevinst for miljøet
De små rejer bliver overvejende pillet med håndkraft i det Nordafrikanske land Marokko, hvor man kan pille op til fem kilo rejer i timen. »SeaPeeler Flex« runder nemt 250 kilo i timen. Den effektive rejepillemaskine er allerede blevet solgt til fire producenter i Danmark, Norge og Holland. Men planen hos Uni-Food Technic er mere ambitiøse, her forventer man at kunne lange op til 20 rejepille-anlæg over disken hvert år. Virksomheden ser et kæmpe potientialle i »Seapeller Flex«, som på det miljømæssige, ikke bruger så meget vand som andre anlæg, der har et forbrug på 12 – 15 m3 vand. Her benytter det nye rejepilleanlæg »Flex« kun 0,5 m3 vand. Ligeledes fjerner »Flex« behovet for at benytte kemi i produktionen, samtidig med at Co2-udslippet reduceres betydeligt. Nu behøver man ikke længere sende tonsvis af rejer til Nordafrika. Man sparer kemi til at bevare holdbarheden af rejerne og de mange dages rejse frem og tilbage, bliver heller ikke nødvendig.
Prisen er heller ikke afskrækkende, da en hel linje, »Seapeeler Flex« kun koster 5 millioner for det mindste anlæg