Så nu er det tid til at lægge afstand til Greenpeace’s ulovlige handlinger
The National Federation of Fishermens’s Organisations (NFFO) i Storbritannien, har netop skrevet ud til lederne af de politiske partier og lagt pres på dem til at fordømme Greenpeaces seneste ulovlige reklamestunt, med udsmid af kampesten på fiskepladser, så britiske fiskere forhindres i at udføre deres erhverv.
Brevet er sendt til den britiske premierminister Boris Johnson og til Labour-partileder Keir Starmer samt Liberal Party’s leder Ed Davey, for ikke at glemme formanden for miljøet George Eustice. Og ikke mindst, er det også sendt ud til fiskeriminister Victoria Prentis samt oppositionens talsmænd for fiskeriet Luke Pollard og Alistair Carmichael.
NFFO søger med brevet, at afkræve et svar om de er for eller imod Greenpeace’s ulovligheder. Handlinger der klart strider imod en helt række love og regler, der blandt andet også styrer dumping af materiale til søs. Men som også strider imod det sikkerhedsmæssige, ved at dumpe noget der potentielt kan udgøre en fare for fiskernes liv og helbred.
Greenpeace trækker en lang række lignende forseelser efter sig, med tilsvarende stunts i både Østersøen og Nordsøen, som alle har gjort livet svært for lovformelige fiskere, uden det endnu har kostet Greenpeace noget overhovedet.
I brevet gør NFFO politikerne og organisationsfolkene opmærksomme på, at Greenpeace netop igen har dumpet store stenblokke, i havet ud for Brighton Marine Conservation Zone, for at forhindre fiskernes ellers retsmæssige og legitime fiskeri. En handling der er direkte ulovlig og strafbar ifølge loven.
NFFO ønsker at få at vide hvorledes de folkevalgte forholder sig til disse ulovligheder foretaget af Greenpeace. Organisationen gør samtidig i brevet opmærksom på, at man som fisker og organisation, selvfølgelig støtter op om en alsidig biodiversitet samt sunde og velfungerende økosystemer i havet, der med velplanlagte og implementerede beskyttede områder er med til at man når det ønskede mål – et bedre hav.
Men der er en himmel til forskel, fra at være naturbeskytter og til at agere som hensynsløs vandal, der tager loven i egen hånd, og med ulovlige og kriminelle handlinger hindre et ellers lovligt fiskeri. Uanset hvilke menings-forskelle fiskernes organisationer ellers måtte have med regeringen og politikerne, med hensyn til gennemførelsen af deres love og paragraffer med havbeskyttede områder, er NFFO nødt til at vide, at politikerne ikke bevæger sig ind på et område hvor politikken udelukkende styres af mediekyndige mobbere og vandaler, som Greenpeace.
Kort sagt, ønsker NFFO at få at vide, hvis side de folkevalgte er på. Et direkte og meget enkelt spørgsmål – som de fleste politikere burde kunne svare enten ja eller nej på. Og fiskernes organisation NFFO rykker for hurtigt svar.
NFFO har også skrevet til Marine Management Organization (MMO) og ønsket klarhed over hvis standpunkt man vælger, for med Greenpeace’s sidste udmelding, så mener de selv, at de arbejder under en beskyttende paraply af straffrihed og udfra dette, har man ladet forstå, at de vil fortsætte ulovlighederne med at dumpe kampesten på fiskefelterne. Hvilket er en yderligere eskalering af de ulovlige aktiviteter mod fiskerisektoren, som i mange år frem vil lide under disse udsmid, der hindre fiskernes fiskeri.
Som organisation for fiskeriet og fiskerne, kræver NFFO derfor, at Fiskerisektoren har ret til beskyttelse og øjeblikkelig hjælp, til at værne om rettighederne og ikke mindst adgangen til fiskepladserne, uden store sten på havbunden. Sten der hindre et normalt og sikkert fiskeri her. Der bør statueres et eksempel, så man kan få stoppet denne ulovlige aktivitet fra Greenpeace’s side. De kan ikke sætte sig selv over loven og det bør derfor stoppes snarest muligt og gerne omgående, når Greenpeace næste gang proklamerer at de vil smide store kampe-sten i havet.
Ligeledes henleder NFFO politikernes og organisationsfolkenes opmærksomhed på det budskab, som The Marine Management Organisation (MMO) udsender, ved sin manglende indblanding i så åbenlyse ulovligheder. Det sender et helt forkert signal til omverden og har dermed stor indflydelse på, hvorledes fiskeriet og branchen opfatter den forskelsbehandling der ligger i forbrydelser begået af Greenpeace og så til den straf som en almindelig fisker må indkassere, selv ved mindre forseelser og overtrædelser.
NFFO mener da også, at Greenpeace må have venner på allerhøjeste sted politisk og nærmest i alle medier, når ingen går i forsvar for fiskerne, der må døje med disse helt urimelige udsmid, der hindre et lovligt fiskeri. Hvorfor skal de ikke straffes, når der ellers gives bøder ud til højre og venstre, så snart en fisker blinker med det forkerte øje.