Godt håndværk er tidløst, og når råvarer og omgivelser er af højeste kvalitet, vil erfaring, talent og fremsyn smelte sammen og skabe et produkt man kan være stolte af. Med fokus på dyrenes oprindelse, markens og skovens sæsonbestemmelse og havets friske leverancer kan traditionerne nemt spille op mod byens hastigt skiftende gastronomiske impulser.
Det skriver Restaurant Palægade, der har udgivet det lille kulenariske mesterværk »Sild a la Palægade«.
Her skriver de blandt andet, at det kun kræver en ekstrem lille indsats af dig, at tilberede en rigtig sildemad og så er det tilmed billigt.
Tre gode grunde til at spise sild
- Fede fisk som for eksempel sild indeholder mange omega-3-fedtsyrer, som er essentielle for kroppen.
- Sild er også rig på d-vitamin, som en stor del af danskerne lider af mangel på.
- I modsætning til andre populære fisk som laks og torsk er det nemmere at få fat i bæredygtigt fanget sild, da bestanden er nøje kontrolleret.
Desværre bliver sild ofte købt færdige på glas, hvor de i en sukkerlage bliver serveret med lidt rødløg, karrysalat eller æggesalat, hvilket er superærgeligt, for sild og tilbehør er bare som meget mere og andet end det færdigfabrikeret og de massefremstillede sild.
Sildeentusiasten Peter Buch Hansen, der er forfatter til bogen »Sild a la Palægade« siger til DR.dk, »Hvis du beder tusind danskere om at tage sild med til en påskefrokost, så tager 99 procent af dem et glas med. Der er ingen, der tænker på at lave sild selv fra bunden eller servere dem på en anderledes måde, og det synes jeg er lidt skørt, for silden gemmer virkelig på mange muligheder, og det kræver blot en ekstremt lille indsats at servere en sild, som imponerer og smager fantastisk.
Om bogen »Sild a la Palægade«
- Bogen Sild a la Palægade er skrevet af Peter Buch Hansen i samarbejde med Restaurant Palægade, som er kendt for sit menukort med mere end 300 forskellige slags sild.
- I bogen kan man blandt andet læse om sildens historie, dens kulturelle betydning og finde opskrifter på sildeanretninger.
- Har man mod på at lave marinerede sild fra bunden, kan man også læse, hvordan man fileterer, salter og marinerer sine egne sild.