Kurserne som fiskerne skal tage, for at kunne levere fisk til det kommende statslige mærke »NaturSkånsom«, er meget populære og fyldes hurtigt op.
Kurserne i både Thorupstrand og Korsør er således allerede fyldt op. Og Fiskeriskolen har øget antallet af tilladte deltagere fra 15 til 20 fiskere hvert sted.
Det er nu kun på kurset i Thyborøn, der er ledige pladser tilbage. Men det er ikke for sent – så meld dig til kurset i Thyborøn her.
Det betyder, at der på nuværende tidspunkt vil stå 40 kystfiskere parat til at lægge »NaturSkånsom mærket« i fiskekasserne, når mærket skydes i gang.
Og flere kystfiskere vil gerne på kursus. Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri PO får allerede henvendelser fra kystfiskere i indre farvande, der ikke nåede at komme på de første kurser.
Mulighed for nyt kursus på Sjælland og Fyn
Hvis der kan samles minimum 15 kystfiskere yderligere, vil Fiskeriskolen oprette et nyt kursus på Sjælland eller Fyn. Så hvis du er kystfisker, og ikke nåede at få dig tilmeldt de allerede planlagte kurser så kontakt FSK. Så ser vi om vi kan samle 15 kystfiskere og få oprettet et kursus mere.
Du kan på FiskerForum.dk læse »Statsligt certificeret fiskerimærke på vej til kystfiskerne«
2 dages kursus for kystfiskere
Kurset omhandler »Kvalitetssikring / mærkning af skånsomt fanget fisk« og har som målgruppe primært faglærte og ufaglærte, som arbejder i fiskeriet med fangst og håndtering af fisk og skaldyr, der påtænkes markedsført med mærket »NaturSkånsom«, for bæredygtigt og skånsomt fangede fisk.
På kurset lærer du på baggrund af viden om kvalitet, mærkning og salg af fisk og skaldyr at håndtere, mærke og sælge skånsomt fanget fisk og skaldyr. På den baggrund om hvad der er afgørende for kvaliteten i fangsthåndteringen kan deltageren‚
- Sikre kvaliteten af egen fangst af fisk og skaldyr.
- Håndtering med korrekt køling og isning
- Indretning af fartøj- Ubrudt kølekæde/distribution
- Effektiv afblødning
- Indretning af fartøj – Hygiejne, efter Fødevarestyrelsens minimumsregler for kvalitet, håndtering mv.
- Deltageren får kendskab til mærkningsordningen for skånsomt fanget fisk’s formål og indhold.
- Deltageren kan desuden afdække årsager til fejl på råvaren, set fra et forbrugerperspektiv når fisken når frem til forbrugeren, og medvirke til at forebygge disse fremover i fangsthåndteringen.
Husk der er kun ledige pladser tilbage på kurset i Thyborøn, som starter torsdag den 16. april 2020 på Fiskeriskolen i Thyborøn.