Statsligt certificeret Fiskerimærke på vej til kystfiskerne
Kystfiskerne har længe spejdet efter et kystfisker-mærke, NaturSkånsom. Men nu er der forår i luften for nu kan det længe ventede mærke nu endelig anes i horisonten.

Statsligt certificeret Fiskerimærke på vej til kystfiskerne

Kystfiskerne har længe spejdet efter et kystfisker-mærke, NaturSkånsom. Men nu er der forår i luften for nu kan det længe ventede mærke nu endelig anes i horisonten. Ministeriet er i fuld gang med at lægge sidste hånd på bekendtgørelsen.

Det er foreningen for skånsomt Kystfiskeri (FSK) der bringer nyheden videre. Et mærke, som FSK tidligere i 2019 overdrog til staten, som nu er i sin afsluttende behandling efter, at alle interessenter er blevet hørt.

I en pressemeddelelse skriver FSK, »Det er ikke uden stolthed at vi har været fødselshjælper til dette mærke, verdens første statslige mærke for skånsomt fangede fisk, og det bliver spændende at se de første konkrete ting der sættes i værk, herunder ikke mindst de KvalitetSikringskurser som Fiskeriskolen gennemfører i februar, marts og april. Og ikke mindst bliver det spændende at se hvilken merpris, som fiskerne kan opnå ved at fiske til mærket. Men den tid den glæde…« siger formanden for FSK Søren Jacobsen i en kommentar.

Mærket omfatter fiskere der fisker med skånsomme redskaber, som passive redskaber og pelagisk trawl, skriver foreningen videre og forklarer at på kvalitetsikringskurserne vil fiskerne opnå et statsligt certifikat, hvor der er tale om et 2 dages meget praktisk anlagt kursus, der ikke kræver nogen form for forberedelse. Kurset er et AMU kursus med VEU støttemuligheder. Se nærmere på www.fiskeriskolen. (Kvalitetssikring/mærkning af skånsomt fanget fisk.)

Kurserne afholdes følgende steder:

  • Thorup Stand torsdag den 27 og fredag den 28. Februar 2020
  • Korsør mandag den 9. og tirsdag den 10. Marts 2020
  • Fiskeriskolen Thyborøn torsdag den 16. og fredag den 17. April 2020

Find nærmere oplysninger og tilmeld dig på Fiskeriskolens hjemmeside, eller ring til Susanne Poulsen på Fiskeriskolen på telefon + 45 9691 9230