Samtidig med, at danske fiskere året igennem har haft problemer med priserne på rødspætter og væsentlige mængder er taget ud af markedet, fordi de ikke har nået mindsteprisen, så stiger salget af den billige vietnamesiske opdrætsfisk pangasius til danske forbrugere.
Det var baggrunden for, at Danske Fiskeres Producent Organisation i forsommeren besluttede at få undersøgt nogle prøver på pangasius og sammenlignet dem med typiske danske rødspætter og torsk. Og resultaterne af analysen viser tydelige forskelle, konstaterer Kurt Madsen, der er formand for Danske Fiskeres PO.
– Der er ikke ret meget af de sunde fedtsyrer i pangasius, sammenlignet med rødspætter, og vi er nødt til at gøre opmærksom på, at dansk fisk er væsentligt sundere end opdrætsfisken. Men hvis danske forbrugere ønsker en fødevare, der ikke smager af noget, og som heller ikke har den sundhedsværdi, som man ellers regner med, at fisk har, kan vi ikke gøre ret meget ved det, siger Kurt Madsen.