Besøg vores mobil side
 .

HG350 Luna af Hirtshals

En løbende ombygning af HG 350 Luna

HG350 Luna - Fotograf: H.Hansen HG350 Luna

”Der skulle et nyt skib til, da vi var interesseret i mere lastplads, større motor, mere pæletræk og bedre forhold,” siger en veltilfreds Lars Nielsen, der har taget hul på konsumfiskeriet På Kanten med sin nyrenoverede stålskib.

Den 1. december sejlede den gamle HG 350 Luna fra 1967 sin sidste tur til Hirtshals til ophugning. Og den 23. januar lagde en nyrenoveret HG 350 Luna fra kajen i Hirtshals, for at fiske i Østersøen.

Som Lars Nielsen selv siger, har det været en ”løbende ombygnings-projekt”, skibet har været igennem. Det nye skib er lavet i Sverige i 1998, har efterfølgende været en tur i Tyskland, men lagde til i Hirtshals havn sidst i november. Og i perioden fra 1. december til 23. Januar klargjorde lokale og udenbys underleverandører og samarbejdspartnere det til første sejlads med Lars Nielsen som skipper. ”Jeg er meget tilfreds med forløbet, samarbejdspartnere og det færdige resultat,” siger skipper Lars Nielsen som pt. ligger i hjemhavnen.

Skibet har bl.a. füet ombygget 3 stk. RSV-tanke til ekstra konsumlast, installeret ny ismaskine og füet nyt søpakningsudstyr, styretavler, ny topplade pü pult mm.

HG 350 Luna har tilbragt en del af april müned pü den lokale bedding i Hirtshals, for ogsü at fü ny dysse og propel monteret. Den nye dysse og propel har givet skibet et pÌletrÌk pü 25 ton, hvor pÌletrÌkket før var 19 ton, hvilket behager büde Lars Nielsen og resten af besÌtningen.

Den nye HG 350 Luna har som sagt allerede været i Østersøen i et par måneder, og fisker nu På Kanten efter forskellige konsumfisk. Og hvad det bringer af fangster må tiden vise, men”vi er nød til at være optimister, og tro på fiskeriet med den investering, vi har gjort,” siger fiskeskipper Lars Nielsen med et smil på læben.

Hoveddimensioner Kapaciteter
LĂŚngde oa. 28,44 meter BrĂŚndolie ~ 75.000 L
LĂŚngde pp. 25,85 meter Ferskvand ~ 14.000 L
Bredde mld 8,20 meter Tonnage 306
Dybde hoveddĂŚk 6,65 meter Aptering 6 mand

 

Vestkajens MaskinvĂŚrksted A/S
Skruedysse
Kølemadsen A/S
Kølelast
Havnens skibsbyggeri
Brandisolering
Rays Vod- og Trawlbinderi
Fiskegrejer
Marine el
El og Elektronik
MAN B&W Alpha
Skruetøj & Bovpropeller
Marineshaft
Klargøring af motorer
Montering af brĂŚndstofsmĂĽler

FiskerForum 31. Marts 2010

© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.com • info@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik